Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Επιτυχής η εκδήλωση ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ»

Από stratoniki


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 στο αμφιθέατρο «Καθηγητή Ιωάννη Μανωλεδάκη», στο Κτήριο Διαγωνίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η εκδήλωση ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους δικηγόρους, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Φωτεινή Αχτσίδου, Γιώργο Δανιήλ, Ζήση Κλεισιάρη, Γιάννη Κοτζαμανίδη, Ρωξάνη Κωστατζίκη, Μανόλη Λαμτζίδη, Στέλιο Μαυρίδη, Πάρι Νιφλή, Παντελή Ραδίση και Γιώργο Τζαμαδάνη που ήταν και οι βασικοί ομιλητές.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η παρουσίαση των καταστροφικών επιπτώσεων στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας από την απειλούμενη εγκατάσταση των «Μεταλλείων Χρυσού» ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή (επεισόδια στην περιοχή «Σκουριές», συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη, αποβολή της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» από την περιοχή “ΚΑΚΑΒΟΣ” κλπ.)

Ο δικηγόρος κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος παρουσίασε το νομικό υπόβαθρο της αντίθεσης των κατοίκων στα Μεταλλεία και ενημέρωσε για την πορεία του δικαστικού αγώνα τους.

Η κ. Πέτη Πέρκα ως μέλος της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ ανέπτυξε πολλά διάτρητα σημεία της Μ.Π.Ε. της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός α.ε.» σύμφωνα με τα οποία αλλά και με πολλά άλλα οδηγήθηκε το ΤΕΕ στην απόριψή της.

Η δασολόγος κ. Κατερίνα Ιγγλέζη, ως μέλος του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου έκανε μια μικρή παρουσίαση του λεγόμενου «επενδυτικού σχεδίου» και αιτιολόγησε γιατί δεν είναι αποδεκτό από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο καθηγητής κ. Διαμαντής Καραμούζης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανάπτυξης μεταλλείων σ΄ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα ενώ ο αρχιτέκτων μηχανικός κ. Σάββας Τσελεπίδης ως μέλος της ομάδας εργασίας της ΜΠΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ, αναφέρθηκε στις κοινωνικές προεκτάσεις και την επιβάρυνση στην κοινωνία η ανάπτυξη νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην Χαλκιδική.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Aντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιερισσιωτών Θεσσαλονίκης Νίκος Μπούλος ο οποίος συνόψισε επισημαίνοντας πως «ο χρυσός της Χαλκιδικής είναι οι άνθρωποί της, οι θάλασσες, τα τοπία, τα δάση, τα νερά της. Δεν χρειάζεται μεταλλεία και οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να μη γίνει η περιοχή η τοξική χαβούζα των Βαλκανίων»!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.