Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Βρομάει ύποπτα...


η πυρπόληση του ΙΧ του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Χ.Α.Πάχτα από «αγνώστους»...
βρομάει ύποπτα...
Όση αντιπάθεια ή συμπάθεια να τρέφει κανείς στο πρόσωπο του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Χ.Α.Πάχτα - σαν μεσίτη της τρόικα και των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική ή σαν σωτήρα της περιοχής- είναι γεγονός ότι η πυρπόληση του (σαράβαλου, λένε) ΙΧ του θα χρησιμοποιηθεί για να ηρωοποιθεί στα μάτια, όχι τόσο των κατοίκων του Αριστοτέλη αλλά, κυρίως των πολιτών της χώρας που για διάφορους λόγους δεν γνωρίζουν ούτε για το αμαρτωλό παρελθόν του ούτε για το χρυσοθηρικό παρόν του.  Φυσικά και τα ΜΜΕξαπάτησης θα αρπάξουν το γεγονός για να πλέξουν τα εγκώμια και του ίδιου αλλά και των λαθροθήρων του χρυσού.  Οι καιροί είναι πονηροί -οι μνημονιακοί ψάχνουν για αφορμές ακόμα και για αναστολή-ακύρωση της λαϊκης εντολής, με κάθε μέσο.  Αυτή είναι η αντικειμενική πλευρά του θέματος:  θα ωφεληθεί επικοινωνιακά ο ίδιος και η πολιτική του.  Υπάρχει όμως και μια ακόμα πλευρά:  η πολιτική

Ο κ. Χ.Α.Πάχτας σίγουρα δεν είναι άγιος, όσο τουλάχιστον θέλει να παρουσιάζεται στην τοπική κοινωνία -μέσα και από τη διαπλοκή του με την τοπική εκκλησία.  Αυτό σε καμια περίπτωση δεν δικαιολογεί βέβαια τη φθορά της προσωπικής του περιουσίας (έστω και ενός σαράβαλου) αλλιώς η φθορά των προσωπικών περιουσιών των αντιμαχόμενων πλευρών θα γενικευτεί, δηλαδή προοιωνίζεται όχι μόνο ανούσια προσωπική αντιπαράθεση, αλλά και εμφύλιος μεταξύ υποστηρικτών και αντιδρώντων.  Ποιος θα ήθελε άραγε ένα εμφύλιο στην περιοχή;  Η πολιτική (και στο παρελθόν αλλά και τώρα) του κ. Χ.Α.Πάχτα εγγυάται τη σίγουρη καταστροφή σημαντικής προσωπικής περιουσίας στην περιοχή (και λόγω των μνημονίων -που ο κ. Χ.Α.Πάχτας ήταν ο προάγγελός τους- και λόγω των μεταλλείων χρυσού - που ο κ. Χ.Α.Πάχτας είναι ο dealer τους), αλλά όταν αυτό συμβεί ο κ. Χ.Α.Πάχτας θα έχει το άλλοθι της «εφαρμογής θεσμικής πολιτικής». 
Τα δυνατά ενδεχόμενα για το γεγονός της πυρπόλησης του ΙΧ του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Χ.Α.Πάχτα είναι καταφανώς δυο:  1) Να έβαλαν τη φωτιά οι «κύκλοι του» (με τον αντιθεσμικό -από κάθε άποψη- «αντιδήμαρχο» Μοσχόπουλο και τους «πολίτες» του να είναι οι συνήθεις ύποπτοι), δηλαδή η γνωστή άμεση προβοκάτσια που βγάζει τους λαθροθήρες λάδι και τρομοκρατούμενους, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένοχοι και τρομοκράτες.  2) Να έβαλαν τη φωτιά κάποιοι ανεγκέφαλοι «αντιδρώντες» που νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό κάνουν πολιτική.  Όποιο ενδεχόμενο και να είναι το αληθινό η ουσία, δηλαδή το αποτέλεσμα, παραμένει το ίδιο:  μια ενέργεια προσωπικού ρεβανσισμού που αντικειμενικά είναι μη-πολιτική και δυναμιτίζει μια προσπάθεια και ένα κίνημα που είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό από όλες τις πλευρές του (οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική) και που μόνο με πολιτικά μέσα μπορεί να αντιπαρατεθεί νικηφόρα -καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και με ολομέτωπη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής των χρυσοθήρων. 
Κάθε πολίτης και κάθε πολιτική δύναμη της περιοχής που αντιστέκεται στις ορέξεις των μνημονίων, των χρυσοθήρων και των πολιτικών εκπροσώπων τους -όπως του κ. Χ.Α.Πάχτα- πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του και να καταγγείλει τις πρακτικές αυτές των «αγνώστων» σαν ξένες προς το κίνημα της υπεράσπισης της περιοχής και της χώρας. 

Εμείς το κάνουμε...
Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε. ΑΡΝΑΙΑΣ

2 σχόλια:

 1. Δεν πάτι καλα μι φένιτι.

  Ολου μαλακίοις γράφιτι.

  Να 'μουν πετρα στην αυλης
  να μι κατουράι του μνις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το έβαλαν στην αρχή 30 μέτρα απο τους μπάτσους αν ήθελαν το έκαιγαν απο το πρώτο λεπτό.
  Μετά ο αρπαχτούλης το έβαλε μπροστά στο δημαρχείο για να φαίνεται πιο ωραία όταν τα τσιράκια του το έκαιγαν.
  ούστ ρε λαμόγια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.