Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τοποθέτηση υπ. βουλευτή του “ΟΧΙ” Χαλκιδικής για το θέμα του χρυσού στις Σκουριές

 
Aπό τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Είμαι υποψήφιος βουλευτής του νομού Χαλκιδικής του «ΟΧΙ» και μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Μου ζητήθηκε να τοποθετηθώ για το θέμα του χρυσού στις Σκουριές και δίστασα για έναν και μόνο λόγο. Δεν θέλησα η τοποθέτησή μου να θεωρηθεί ψηφοθηρική και θα προτιμούσα να είμαι παρόν σε οιαδήποτε διαδικασία διαλόγου μετά τις εκλογές. Μετά από την επίσκεψη μου στην εκδήλωση της πρωτομαγιάς κατάλαβα πώς είναι απαραίτητο να τοποθετηθώ για την αποφυγή οιασδήποτε παρεξήγησης.

Η προσωπική μου θέση και η θέση του Ε.Πα.Μ είναι ότι θέματα όπως αυτό του χρυσού πρέπει να προσεγγίζονται αντικειμενικά , χωρίς δογματισμούς ,προς όφελος του λαού και ιδιαίτερα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Από την ενημέρωση που έχω πρόκειται για ένα έγκλημα πολλαπλών διαστάσεων. Στους κινδύνους που έχουν αναφερθεί σχετικά με το περιβάλλον θα ήθελα να προσθέσω και μερικούς προβληματισμούς μου.

Υπάρχει άμεσα ο κίνδυνος τους επομένους μήνες αν δεν ανατραπεί η σχέση του κράτους με τους δανειστές του να ζητηθεί <>. Σε αυτήν την περίπτωση θα δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι οι ειδικές οικονομικές ζώνες ,θα μπορούσα να πω απλά φέουδα μεσαιωνικού τύπου με την διαφορά ότι την εξουσία του φεουδάρχη θα την έχει μια εταιρεία. Μιλάμε για μια σιδερόφρακτη περιοχή με ένοπλο ιδιωτικό στρατό όπου δεν θα ισχύουν οι νόμοι και οι δικαιοδοσίες του κράτους. Έτσι θα ανοίξει η όρεξη των τοκογλύφων να μετατρέψουν ολόκληρη την Ελλάδα σε εκατοντάδες φέουδα – ειδικές οικονομικές ζώνες. Αν δεν ανακόψουμε την πορεία των τοκογλύφων θα το βρούμε μπροστά μας.

Η οικολογική καταστροφή είναι πιθανόν ανάλογη ενός πυρηνικού ατυχήματος με την διαφορά ότι οι επιπτώσεις δεν θα καταγραφούν από κανέναν . Μετά από την μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο και των πολιτών της σε δουλοπάροικους κανένας δεν θα ασχοληθεί με την υγεία και το περιβάλλον. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην ρευστοποίηση του δημόσιου χρέους που κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι αέρας κοπανιστός.

Σε αυτό το σημείο θα θελα να επιστήσω την προσοχή σε αυτούς που προκειμένω να βρουν δουλειά είναι με το μέρος της εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί το κοίτασμα. Το δικαίωμα για εργασία και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης δεν μπορεί κανένας να το στερήσει από κανέναν. Είναι υποχρέωση του κράτους να μεριμνεί για την εργασία , το περιβάλλον ,την υγεία και γενικότερα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι κυβερνόντες έχοντας κάνει ωμή εκτροπή σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή* δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα μεταξύ των πολιτών της περιοχής. Η παραχώρηση εκμετάλλευσης πρέπει να γίνεται μόνο αν η πολιτεία συνάπτει συμφωνία υπέρ του λαού και του έθνους.

*( Σύνταγμα της Ελλάδας , Άρθρο 1, Παρ. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.)

Η θέση του ΕΠΑΜ είναι ότι η εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας πρέπει να γίνεται μόνο αν αυτό είναι υπέρ του λαού και του έθνους. Πρέπει να απαλλαγούμε άμεσα από δωσίλογες κυβερνήσεις και να ενωθούμε τοπικά σε αυτο-οργανώσεις πολιτών. Μέσα από την αυτ-οργάνωση και την συνεργασία η τοπική κοινωνία ενωμένη θα είναι πραγματικά έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται.

Το ΕΠΑΜ μπαίνει στην μάχη των εκλογών με το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ υπερασπιζόμενο την αξιοπρέπεια των ελλήνων. Επιδιώκουμε οι πολίτες που έχουν κοινή αφετηρία ανεξάρτητα από το ποιο μέρος του ιδεοληπτικού φάσματος προέρχονται να συνταχθούν μαζί μας. Αφετηρία για την συγκρότηση του μετώπου μας είναι ο αντικειμενικός προσδιορισμός της συγκυρίας. Στο σημείο όπου κατανοούμε την πραγματικότητα και είμαστε απαλλαγμένοι από δογματισμό οι θέσεις και τα προστάγματα είναι φυσικό επακόλουθο.

Μαυρίδης Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.