Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Anonymous: Έτσι ελέγχουν οι Γερμανοί την Ελλάδα [βίντεο]

Επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών την Κυριακή των εκλογών φέρεται ότι απειλούν να πραγματοποιήσουν οι χάκερ Anonymous, ενώ κάνουν μια αποκάλυψη-βόμβα ότι η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει στην κατοχή της απόρρητα ντοκουμέντα από μεγάλες υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη.

Σε βίντεο που ανέβηκε χτες στο vimeo.com, οι χάκερ που φέρονται ως Anonymous προβάλλουν απόρρητα ηχητικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από την ανάκριση των κατηγορούμενων ως μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ ο ομιλητής -με τη γνωστή μάσκα του Γκάι Φοκς που έχουν υιοθετήσει οι πραγματικοί Anonymous- μιλά αρχικά για τη δημοκρατία στην Ελλάδα («Η κυβέρνηση ψεύδεται, οι πολιτικοί ψεύδονται, τα ΜΜΕ ψεύδονται, αλλά η αλήθεια είναι ισχυρότερη»), και για την συγκάλυψη σκανδάλων («Οι πολιτικοί και τα Μέσα αντί να υπηρετούν τους πολιτες, υπηρετούν τους εαυτούς τους. Συνομωτούν συνεχώς μεταξύ τους για να καλύψουν οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα»).


Η γνησιότητα της βιντεο-απειλής, αν δηλαδή προέρχεται από τους πραγματικούς Anonymous, αμφισβητείται καθώς η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ δεν συνηθίζει να προαναγγέλει με τέτοια λεπτομέρεια τα «χτυπήματά» της. Επίσης, στην πρώτη κάρτα που εμφανίζεται, το όνομα της ομάδας γράφεται ως Anonyomous, και όχι ως Anonymous.
Ωστόσο, η ουσία του βίντεο είναι η αποκάλυψη ότι οι (φερόμενοι ως) Anonymous παραβιάσαν σέρβερ της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, και βρήκαν απόρρητα ντοκουμέντα που δείχνουν ότι υπάρχει εμπλοκή της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική δικαιοσύνη:

«Παραβιάσαμε τους σέρβερς στη γερμανική πρεσβεία και στα προσωπικά αρχεία του Ρόναλντ Βένεγκερ (σ.σ. τέως πρέσβης στην Αθήνα) βρήκαμε ενδιαφέροντα στοιχεία για την εμπλοκή της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελληνική δικαιοσύνη», λέει ο «anonymous» ομιλητής.
Όπως λέει, τα στοιχεία αυτά είναι ηχητικά ντοκουμέντα, εικόνες και βίντεο από τρεις διαφορετικές υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη: η τρομοκρατία, η Siemens και το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Στο βίντεο [δείτε το στο τέλος του άρθρου] προβάλλονται μόνο ηχητικά και εικόνες από την προανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της αναρχικής ομάδας «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι φωνές του εφέτη ανακριτή Δημήτρης Μόκκα, ενός κατηγορούμενου ως μέλος των «Πυρήνων» και του συνηγόρου υπεράσπισης Φραγκίσκου Ραγκούση.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με τους υποτιθέμενους Anonymous, δείχνουν ότι «η Γερμανία ασκεί την εξουσία στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελέγχει την κυβέρνηση, τους υπουργούς, τις εφημερίδες, την τηλεόραση». Συνολικά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, στα χέρια των Anonymous βρίσκεται υλικά 17 GB το οποίο προτίθεται να στείλουν στο Wikileaks.

Ο ομιλητής καταλήγει λέγοντας ότι «οι επερχόμενες εκλογές είναι ένα ψέμα προορισμένο να εξαπατήσει τους πολίτες», και γι'αυτό -λέει- οι Anonymous θα επιτεθούν την ημέρα των εκλογών, δηλαδή την Κυριακή, στους servers του υπουργείου Εσωτερικών. Το αν είναι η πραγματική ομάδα των πανίσχυρων χάκερ και αν όντως θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους, μένει να αποδειχτεί...

Δείτε το βίντεο:

http://vimeo.com/41448114

Από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.