Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Προς τους Πολίτες της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός...


Διαβάσαμε εχθές το εκπληκτικό σας κείμενο με τίτλο ΤΟ BOTOX ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΧΑΛΑΕΙ...ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ!!! το οποίο ουσιαστικά είναι η απάντηση της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός αφού αυτή εκπροσωπείτε, στο κείμενο μας με τίτλο   Μην μαδάτε ... την Μαργαρίτα!. Φιλοτιμηθήκατε λοιπόν να δώσετε μια χείρα υποστήριξης στους λίγους αλλά σθεναρούς υποστηριχτές σας που όλος τυχαίος πάντα έχουν κάποια θέση υψηλόβαθμη σε κάποιο υπουργείο ή φορέα. Μπήκαμε λοιπόν στην διαδικασία να σας ρωτήσουμε κάποια σχετικά πράγματα για την κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω.

Πολίτες της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός, πρέπει να μάθετε όταν διαβάζετε ένα κείμενο να το διαβάζετε όλο. Η αντικειμενικότητα σας θυμίζει του εκάστοτε σκηνοθέτη που κόβει και ράβει τις ταινίες ή τα ρεπορταζ όπως τον συμφέρει. Αφού λοιπόν σας φάνηκε εικονογραφημένη θα πρέπει να μας απαντήσετε σε κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα.
1. Γιατί η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος έκανε στροφή 180 μοιρών;
2. Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση στην περιοχή; Εξάλλου η μία από τις τρις (3) θα γινότανε μέσα στο Στρατώνι, δηλαδή στην έδρα σας.
3. Όφειλε όπως έλεγε να γίνει έστω και την ύστατη στιγμή διαβούλευση;
4. Τι δουλεία είχε με μεγάλο στέλεχος - εργοδότη τις Ελληνικός Χρυσός τις ημέρες που θα γίνονταν η διαβούλευση στην περιοχή μαζί του;
5. Άραγε τυχαία έγινε η κολοτούμπα των 180 μοιρών;
6. Εφόσον αυτή εγγυάται τους περιβαλλοντολογικούς όρους στην περιοχή μας, πως είναι δυνατόν να φανεί φερέγγυα όταν και στο θέμα της Λάρκο έκανε κολοτούμπα πάλι (Αν βλέπατε τα βίντεο θα καταλαβαίνατε).
7. Αλήθεια με την ΔΕΗ στην Κοζάνη εφόσον γνωρίζει την κατάσταση γιατί δεν επεμβαίνει. Εφόσον δεν μπορεί να εγγυηθεί εκεί πως θα μπορέσει στην περιοχή μας;
8. Λέγοντας μια μικρή μειοψηφία θα πρέπει να καθαρίσει τα γυαλιά της και τα αυτιά της για να καταλάβει πως στην Αλεξανδρούπολη όλοι οι φορείς είναι ενάντια. Επίσης όλοι οι δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απειλούν να παραιτηθούν. Αλήθεια, αυτό είναι μειοψηφία, ή ο Δήμαρχος μας Χ.Α.Πάχτας που είναι η μοναδική εξαίρεση σε όλον τον πλανήτη ανθρώπου που θέλει να καταστρέψει την περιοχή του; Τι έχετε να πείτε;
9. Εφόσον στο Κιλκίς έγινε διαβούλευση και εγγυήθηκαν πως αν δεν υπάρχει η σύνεση του κόσμου στην περιοχή δεν θα γίνει καμία κίνηση, τότε γιατί δώσανε την περιοχή σε διεθνή διαγωνισμό προς εκμετάλλευση;
Κλείνοντας Πολίτες της Ελληνικός Χρυσός, για να τελειώνει και το παραμύθι σας, σας προκαλούμε να ζητήσετε να γίνει δημοψήφισμα στην περιοχή. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να το ζητήσετε γιατί ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Αν καταφέρετε και πάρετε πάνω από 15% θα είσαστε υπερβολικά καλά. Επίσης σας προκαλούμε να ζητήσετε από την Χρυσός ΤV να βγούμε όλοι μαζί σε κάποια εκπομπή για τα μεταλλεία (όπως μονομερώς κάνατε μέχρι σήμερα)και με επιχειρήματα να δούμε ποιος έχει δίκαιο.
Σας προκαλούμε Πολίτες της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση σας.

Υ.Γ: Σας παρακαλούμε μην φλυαρείτε και να απαντήσετε συγκεκριμένα γιατί σε όλα τα κείμενα σας κουράζετε υπερβολικά με φλυαρίες.

Για να λάβουμε την εκπληκτική σας απάντηση με φοβερά επιχειρήματα:
Για όλα τα ερωτήματα που θέτετε υπάρχουν απαντήσεις, ωστόσο κρίνουμε πως δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε διάλογο, με ανθρώπους που αυτοαπαξιώθηκαν ,μέσα απο τη στάση που κράτησαν και την αρθροφραφία, που ανέπτυξαν τη BLACK FRIDAY, της Ιερισσού. Καλή σας ημέρα.

Τι έγινε Πολίτες της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός; Μέχρι εδώ φθάνει η επιχειρηματολογία σας. Πού είναι οι απαντήσεις για όλα τα παραπάνω. Θα μας τις δείξετε για να μάθουμε και εμείς; Εμείς δεν είδαμε ποτέ να ζητάτε να γίνει δημοψήφισμα στην περιοχή, να καταγγέλλεται πως δεν έχει γίνει επικοδομητικός διάλογος και να καταγγέλεται το αφεντικό σας που σε περίοδο που υποτήθετε θα γίνονταν διαβούλευση στην περιοχή, αυτός να κάνει βόλτες με την κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη στην περιοχή μας. Αλήθεια δεν σας παρεξένευσε η κολοτούμπα της Γενικής Γραμματέας; 

Σήμερα όπως βέβαια και κάθε μέρα κάνατε άλλη μια εκπληκτική ανάρτηση με τίτλο: Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ... Κοινός το θέατρο του παραλόγου κάνει περιοδείες με τον θίασο του μπας και ευαισθητοποιήσει τους Ξενοδόχους και όλους αυτούς που ασχολούνται με το Τουριστικό Προϊόν που λέγετε Χαλκιδική. Φανταζόμαστε η πρόταση σας για την συνύπαρξη του τουρισμού με την μεταλλεία θα είναι ως εξής σύμφωνα με την "Συνέντευξη του Δημάρχου Αριστοτέλη Πάχτα σε επιτροπή αντιπροσώπων των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης την 1η Απριλίου":
ΜΜΕ: Αδιάφθορε (σλουρπ, σλουρπ) κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, πιστεύετε ότι η εν λόγω επένδυση θα καταστρέψει τον τουρισμό της περιοχής;
Δημ. Αρ. Πάχτας: Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, οι έλληνες πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού για να ανταγωνιστούν κλασικούς προορισμούς τουριστών όπως την Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία. Εδώ έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, στα επόμενα λίγα χρόνια, να δημιουργήσουμε το πρώτο σεληνιακό πάρκο στη γη. Μια προσομοίωση σεληνιακού τοπίου θα προσελκήσει εκατομμύρια τουρίστες που δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διαστημικά ταξίδια και θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας επίσκεψης στη σελήνη.

ΜΜΕ: Πανέξυπνε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα τί θα γίνει με τους ντόπιους ιθαγενείς, το νερό, τη γεωργία και την κτηνοτροφία;
Δημ. Αρ. Πάχτας: Ακούστε, όλα έχουν προβλεφτεί στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ‘Ορων που ενέκρινε πανηγυρικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Υπερσύγχρονες στολές αστροναυτών θα μοιραστούν σε όλους τους κατοίκους (προσφορά της εταιρίας). Θα δημιουργηθουν κέντρα διανομής φιάλων οξυγόνου, νερού και κάψουλων τροφής που οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται καταβάλλοντας ένα συμβολικό τίμημα. Νέα είδη φυτών και ζώων θα αναπτυχθούν στην περιοχή σε μερικες εκατοντάδες χρόνια σύμφωνα με τη Δαρβινική θεωρία της εξέλιξης, που θα είναι μοναδικά στον κόσμο. Η γεωργία και η κτηνοτροφία μας τότε θα εκτιναχθεί καθώς η Χαλκιδική θα προμηθεύει όλο τον κόσμο με αυτά τα αγροτο-σεληνιακά προιόντα.

Πολίτες της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός, φανταζόμαστε αυτήν την μορφή τουρισμού θα θέλατε να προστατέψετε. Γιατί με βάση τα σχέδια των αφεντικών σας μόνο αυτό θα μπορέσει να γίνει. Εμπειρίες υπάρχουν πολλές από όλων τον πλανήτη και οι κάτοικοι από αυτές τις περιοχές μας ενημερώνουν λέγοντας μας πως αυτό το μοντέλο δεν ανέπτυξε τις περιοχές τους, αντίθετα τις κατέστρεψε. Μέχρι και σήμερα δεν μας δείξατε Πολίτες έστω και ένα μέρος στον πλανήτη που να έχει πετύχει το μοντέλο της εξόρυξης και της αποκατάστασης. Πριν λίγες μέρες, νομίζατε πως βρήκατε το πρότυπο σας, αλλά δυστυχώς και αυτό είναι τζίφος. Τα περίφημα μεταλλεία Χρυσού Waihi της Νέας Ζηλανδίας. Δεν χρειάστηκε λοιπόν να ψάξουμε και πολύ για να διαπιστώσουμε πως και αυτό το φοβερό ορυχείο πρότυπο σας, κατέστρεψε όλη την περιοχή και οι κάτοικου αντιδρούν στην λειτουργία του.Στο τέλος περισσότερες φωτογραφίες. 

Λοιπόν Πολίτες της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός, για να φανείτε στο ελάχιστο αντικειμενικοί, απαιτήστε:
 • Δημόσια Διαβούλευση προτού ξεκινήσει η εταιρία οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή. 
 • Ζητήστε να προβάλουν τα Μ.Μ. Εξαπάτησης της Χαλκιδικής κύκλο ζωντανών εκπομπών όπου εκπρόσωποι μας με επιχειρήματα θα υποστηρίξουν τις θέσεις τους.
 • Και τέλος ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα στην περιοχή και αφήστε τα παραμύθια περί πλειοψηφίας.

Οφείλετε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω που θέσαμε.

Κλείνοντας θα  πρέπει να γνωρίζουν ΌΛΟΙ τα εξής περί εκλογών και πλειοψηφίας. Η διαφορά στις δημοτικές εκλογές ήταν 430 ψήφοι σε όλη την περιοχή κοινός 215 ψήφοι αντίστροφα. Στους πρώην Δήμους Σταγείρων Ακάνθου και Μεγάλης Παναγίας ο δήμαρχος Χ.Α.Πάχτας έχασε με τεράστια διαφορά. Η περιοχή όμως που τον ανέβασε και τελικά κέρδισε ήταν η Αρναία. 
Στην Αρναία λοιπόν οι ψηφοφόροι πρέπει να δούμε με ποια λογική τον επέλεξαν.
Πρέπει να θυμηθούμε πως 3 μήνες πιο πριν ο Δήμος Αρναίας έχασε την έδρα λόγο των αλλαγών με τον Καλλικράτη. Θυμάστε λοιπόν τις αντιδράσεις που προέκυψαν στην περιοχή της Αρναίας. Εκείνο λοιπόν το διάστημα και έπειτα από μεγάλο διάστημα (ατελείωτων χρόνων) εμφανίστηκε στην περιοχή ο  νυν Δήμαρχος. Κατάφερε λοιπόν να συσπειρώσει όλους τους Αρναιώτες με σημαία να φέρει τον Δήμο πίσω. Πρέπει να τονιστεί πως από τους 2,300 περίπου ψηφοφόρους της Αρναίας, κατοικούν μόνιμα στο χωριό λιγότεροι από 1000. Οι Αρναιώτες λοιπόν της Θεσσαλονίκης και των άλλων περιοχών που τον ψήφισαν, τον ψήφισαν για να φέρει τον δήμο πίσω αφού ουδέποτε είχαν ανάγκη την εργασία στα μεταλλεία. Αυτό το γεγονός το εκμεταλλεύτηκε ο Δήμαρχος και κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές. 
Κανένας λοιπόν Αρναιώτης που έχει τα εκλογικά του δικαιώματα στην Αρναία αλλά δεν κατοικεί στο χωριό,  ψήφισε τον Χ.Α.Πάχτα για να κάνει τα μεταλλεία.  

Αυτά τα ολίγα και για τον μύθο των εκλογών. 

Εξάλλου αν γνωρίζατε Πολίτες της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός ότι είσαστε πλειοψηφία στην περιοχή, είμαστε σίγουροι πως εσείς οι ίδιοι θα προτείνατε να γίνει δημοψήφισμα σε όλη την περιοχή.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας....

3 σχόλια:

 1. Η διαβούλευση που λέτε ότι έγινε στο Κιλκίς είναι λάθος. Κανείς δεν ενημέρωσε από το ΥΠΕΚΑ, Δήμο αιρετούς κλπ. Το μόνο που έγινε ήταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου να δέχονται μηνύματα (είκοσιτο πολύ αν δε κάνω λάθος) και μάλιστα η επίμαχη περιοχή στο μεγαλύτερο τμήμα της (12 χωριά περιλαμβάνονται σ΄αυτή) δεν διαθέτουν γραμμές για διαδίκτυο. Μετά από ένα τρίμηνο από την ανακοίνωση του διαγωνισμού φιλοτιμήθηκε το υπουργείο να στείλει τους εκπροσώπους του και έγινε μια ημερίδα που ήταν αποκαλυπτική. Εκεί σε μια κατάμεστη αίθουσα ο κόσμος κατάλαβε καλά ότι η εξόρυξη και η μεταλλουργία χρυσού θα ήταν η κατασστροφή για τον τόπο μας. Μάλιστα εκπρόσωπος τους σε ερώτηση σχετική που έγινε μετέφερε τη δέσμευση του υπουργείου ότι αν η κοινωνία δε θέλει τα μεταλλεία αυτά δε θα γίνουν και θα αποσύρουν το διαγωνισμό. Φυσικά δε κράτησαν το λόγο τους και κανείς πλέον δεν τους εμπιστεύεται -εκτός από τους ξεπουλημένους και τους διαπλεκόμενους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 23/11/2011
  Η συνημμένη ερώτηση προφανώς αφορούσε το Ορυχειο Μαντεμ Λακκο !!

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

  ΘΕΜΑ: Απόθεση των τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων

  Τόνοι τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων παράγονται σε ετήσια βάση στη χώρα. Τα απόβλητα αυτά προέρχονται κυρίως από βιομηχανίες, αλλά και από τεχνολογικά και επιστημονικά ιδρύματα. Επίσης, από ιατρικά μηχανήματα ακτινοβολίας που λειτουργούν σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικά εργαστήρια και άλλα.

  Η υγειονομική διαχείριση των αποβλήτων αυτών, αποτελεί ζήτημα μέγιστης σημασίας και μάλιστα σε διεθνή κλίμακα. Στη χώρα μας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού είχε προβλεφθεί η κατασκευή αποθήκης τοξικών αποβλήτων στο τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου, συγχρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά και εθνικά κεφάλαια. Ωστόσο, λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, η εν λόγω αποθήκη αν και κατασκευάστηκε μάλλον δεν λειτούργησε ποτέ.

  Με βάση τα παραπάνω,
  ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Εφαρμόζονται στη χώρα μας όσα προβλέπονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για την διαχείριση των πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων; Υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης;
  2. Είναι όντως γεγονός ότι ενώ έχει κατασκευαστεί αποθήκη τοξικών αποβλήτων στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, αυτή δεν έχει λειτουργήσει ποτέ;
  3. Προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία ειδικών αποθηκών εναπόθεσης τέτοιων τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων και αν ναι σε ποιες γεωγραφικές θέσεις ανά την επικράτεια;
  4. Ποιος φορέας θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των αποθηκών αυτών; Θα είναι κρατικός ή θα συμμετέχουν και ιδιώτες και με ποιο τρόπο και σε τι ποσοστό;

  Οι ερωτώντες βουλευτές


  Θοδωρής Δρίτσας
  Α΄ Πειραιά και Νησιών

  Ηρώ Διώτη
  Λάρισας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.