Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Συνελήφθη χάκερ που έκλεψε στοιχεία 8 εκατομμυρίων χρηστών


Τα 960.000 ευρώ θα μπορούσε να φτάσει η απάτη του 23χρονου χάκερ Edward Pearson που υπέκλεψε
στοιχεία καρτών οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για την πράξη του αυτή.
Ο νεαρός χρησιμοποίησε έναν ιό για να κατεβάσει τα τραπεζικά δεδομένα μαζί με προσωπικά στοιχεία των κατόχων. Ένα από τα προγράμματά του «σκάναρε» 200.000 λογαριασμούς της PayPal!

Ο νεαρός φοιτητής χαρακτηρίζεται «απίστευτα ταλαντούχος» και διέπραξε το έγκλημα αντιμετωπίζοντας το ως «πνευματική πρόκληση».

Είχε καταφέρει να θέσει εκτός λειτουργίας τμήμα του δικτύου της Nokia για δύο εβδομάδες αφού κατάφερε να μπει στο σύστημα και να αντιγράψει τα στοιχεία 8.000 υπαλλήλων!

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν η 21χρονη φίλη του Cassandra Mennim έγινε στόχος αστυνομικής έρευνας μετά την απόπειρά της να πληρώσει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη οδήγησαν τις αρχές στον Pearson, ο οποίος συνελήφθη,.

Σε έναν από τους υπολογιστές του οι αστυνομικοί βρήκαν 8.110.474 ονόματα, ημερομηνίες γεννήσεως και ταχυδρομικούς κώδικες. Εάν τα στοιχεία αυτά τυπώνονταν θα χρειάζονταν 67.500 σελίδες Α4!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.