Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνέντευξη του Δημάρχου Αριστοτέλη Πάχτα σε επιτροπή αντιπροσώπων των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης


The Ierissos TimesΟ αντίλογος και οι τριάντα οικολόγοι

Συνέντευξη του Δημάρχου Αριστοτέλη Πάχτα σε επιτροπή αντιπροσώπων των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης

Ιερισσός, Πρωταπριλιά 2012

ΜΜΕ: Αξιολάτρευτε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, ήταν τελικά τριάντα οικολόγοι οι άνθρωποι που παρανόμως κατέλαβαν το σημείο Σκουριές και απομακρύνθηκαν ειρηνικά από την ελληνική εταιρία, ελληνικότατων συμφερόντων, “Ελληνικότερος Δε Γίνετε Χρυσός Α.Ε.”, στις 20 Μαρτίου 2012;

Δημ. Αρ. Πάχτας: Κοιτάξτε, τριάντα ήταν σίγουρα. Οικολόγοι ήταν επίσης σίγουρα καθώς σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις βρισκόταν εκεί για να προστατέψουν το βουνό. Άρα, ναι ήταν τριάντα οικολόγοι.

ΜΜΕ: Και την 25η Μαρτίου, μέρα εθνικής ανάτασης, αντίστασης και λαικής υπερηφάνειας, τα επεισόδια στις Σκουρίες προκάλεσαν οι ίδιοι τριάντα άνθρωποι;


Δημ. Αρ. Πάχτας: Όχι, όχι! Πιθανότατα αυτοί οι τριάντα ήταν παρόντες. Αυτή τη φορά όμως είχαν ενισχύσεις από αναρχικούς/αντιεξουσιαστες και κάποιους ανυποψίαστους εκδρομείς από το Κιλκίς και τη Θράκη. Επίσης αυτοκινητοπομπή ανθρώπων που επέστρεφαν από προσκύνημα στο Άγιο Όρος παγιδεύτηκαν στο σημείο. Παρόντες ήταν και 520 Νεοδημοκράτες, 455 πασοκ-σιδες, 220 Συριζάδες, 221 ΚουΚουέδες, 15 Λαουτζίκοι και 903 λοιποί, τα αναλυτικά στοιχεία των οποίων μπορώ θα θέσω στη διαθεσή σας.

ΜΜΕ: Ειλικρινέστατε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, τί έχετε να δηλώσετε για τις, προφανώς ανυπόστατες, καταγγελίες περί άνανδρης επίθεσης των ΜΑΤ με ληγμένα χημικά στους συγκεντρωμένους διαδηλωτες, σε γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους και τους τριάντα οικολόγους;

Δημ. Αρ. Πάχτας: Αρχικά να διευκρινίσω ότι τα ληγμένα χημικά δε διαφέρουν σημαντικά από τα φρέσκα. Δεύτερον οι τρεις-τεσσερις διμοιρίες καταστολής, ήταν αμίλητα κι ακούνητα στρατιωτάκια. Οι προκλητικοί συγκεντρωμένοι όμως δοκίμαζαν τα νεύρα και την ανοχή τους, καθώς αφού τους παρακίνησαν σε λιποταξία άρχισαν να τους βρίζουν ... τί να σας πω, μέχρι και στρουμφάκια τους αποκάλεσαν. Απουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικές δυναμεις αποφάσισαν να δώσουν μόνες τους τέλος στον εξευτελισμό της δημόσιας τάξης και με τη χρήση χημικών, μετρημένων στα δάχτυλα ... όλων των αστυνομικών, διέλυσαν τελικά το πλήθος, μεταξύ τους και τους τριάντα οικολόγους.

ΜΜΕ: Γλυκύτατε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, μπορείτε να μας μιλήσετε για τις εφιαλτικές ώρες πολιορκίας που ζήσατε στο Δημαρχείο Ιερισσού στις 30 Μαρτίου;

Δημ. Αρ. Πάχτας: Μου είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω για χάρη της εξημέρωσης των ελλήνων πολιτών. Κοιτάξτε, εμείς επιτελούσαμε το δημοκρατικό μας καθήκον συνεδριάζοντας για φλέγοντα ζητήματα του Δήμου μας. Για παράδειγμα την επέκταση των κοιμητηρίων του Δήμου, καθώς προβλέπεται αύξηση της ζήτησης θέσεων. Γύρω στα τριάντα με χίλια άτομα, με κάποια επιφύλαξη σας λέω οικολόγοι, μαζεύτηκαν στο δημαρχείο απαιτώντας να συζητηθεί το θέμα της εξόρυξης χρυσού. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο μόνο χάσιμο χρόνου θα ήταν, αφού έχω ήδη αποφασίσει επί τούτου. Τη συνέχεια την ξέρετε! Αρχίσαν να με αποκαλούν παλιοχαρακτήρα και άλλα ανείπωτα, με αποτέλεσμα να γίνω ψυχολογικό ράκος. Αναγκάστηκα να καλέσω τα ΜΑΤ προς συμμόρφωση και αποκατάσταση της τάξης και του σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες. Επίσης έπρεπε κάπως να γυρίσω και σπίτι μου καθώς κάθε Παρασκευή κάνω μπάνιο και το δημαρχείο δεν έχει τζακούσι.

ΜΜΕ: Αδιάφθορε (σλουρπ, σλουρπ) κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, πιστεύετε ότι η εν λόγω επένδυση θα καταστρέψει τον τουρισμό της περιοχής;

Δημ. Αρ. Πάχτας: Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, οι έλληνες πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού για να ανταγωνιστούν κλασικούς προορισμούς τουριστών όπως την Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία. Εδώ έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, στα επόμενα λίγα χρόνια, να δημιουργήσουμε το πρώτο σεληνιακό πάρκο στη γη. Μια προσομοίωση σεληνιακού τοπίου θα προσελκήσει εκατομμύρια τουρίστες που δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διαστημικά ταξίδια και θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας επίσκεψης στη σελήνη.

ΜΜΕ: Πανέξυπνε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα τί θα γίνει με τους ντόπιους ιθαγενείς, το νερό, τη γεωργία και την κτηνοτροφία;

Δημ. Αρ. Πάχτας: Ακούστε, όλα έχουν προβλεφτεί στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ‘Ορων που ενέκρινε πανηγυρικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Υπερσύγχρονες στολές αστροναυτών θα μοιραστούν σε όλους τους κατοίκους (προσφορά της εταιρίας). Θα δημιουργηθουν κέντρα διανομής φιάλων οξυγόνου, νερού και κάψουλων τροφής που οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται καταβάλλοντας ένα συμβολικό τίμημα. Νέα είδη φυτών και ζώων θα αναπτυχθούν στην περιοχή σε μερικες εκατοντάδες χρόνια σύμφωνα με τη Δαρβινική θεωρία της εξέλιξης, που θα είναι μοναδικά στον κόσμο. Η γεωργία και η κτηνοτροφία μας τότε θα εκτιναχθεί καθώς η Χαλκιδική θα προμηθεύει όλο τον κόσμο με αυτά τα αγροτο-σεληνιακά προιόντα.

ΜΜΕ: Για να μη σας καθυστερούμε από το σημαντικότατο έργο σας δημοκρατικότατε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα μια τελευταία ερώτηση. Τον τελευταίο καιρό οι εκλεγμένοι, το υπενθυμίζουμε (!!), άρχοντες του τόπου δέχονται μια άνευ προηγουμένου άδικη και ανεξήγητη επιθέση από μικρές, ευτυχώς, ομάδες εξτρεμιστών. Σε παρελάσεις, πολιτικές εκδηλώσεις και τώρα και σε δημοτικά συμβούλια. Ποιά είναι η πρόβλεψή σας για το μέλλον του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα;

Δημ. Αρ. Πάχτας: Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολιτικοί είναι στις θέσεις τους για το καλό και τη σωτηρία του λαού και της χώρας. Οι απλοί πολίτες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν την πολυπλοκότητα των καταστάσεων, δεν έχουν υψηλές διασυνδέσεις, δε διαθέτουν διαπραγματευτικές ικανότητες. Επομένως τους συνιστώ να μείνουν στο σπίτι και ν’αφήσουν τους ειδικούς ν΄αποφασίζουν. Φυσικά να ενημερώνονται μόνο από έγκυρα ΜΜΕ και όχι από το διαδίκτυο όπου διακινούνται ενεξέλγκτα ανακρίβειες. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί καθώς οι πολίτες θα καταλάβουν το συμφέρον τους και οι ψεκασμοί θα εντατικοποιηθούν.

ΜΜΕ: Σας ευχαριστούμε αξιολογότατε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα

Δημ. Αρ. Πάχτας: Εγώ σας ευχαριστώ, που επιτέλους μου δώσατε την ευκαιρία να ακουστεί και η δική μου άποψη και όχι μόνο αυτή των τριάντα οικολόγων.


Ιερισσός 1η Απρίλη, 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.