Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τα κανάλια της Χαλκιδικής …υποψήφια για το βραβείο Πούλιτζερ;

Το ιστολόγιο www.seleo.gr της Θεσσαλονίκης ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που κάλυψε την εκδήλωση “Μεταλλεία χρυσού και επιδράσεις στα νερά, στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της Χαλκιδικής” που διοργάνωσε το “Τεχνοδρόμιο” στο Δημαρχείο Πολυγύρου, σήμερα στις 11:00 π.μ. Πολύ σημαντικές οι εισηγήσεις και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε για το μείζον θέμα της Χαλκιδικής και όχι μόνο από τους καθηγητές του Α.Π.Θ. κ. Ανδρέα Γιαννακουδάκη, χημικό, κ. Γιώργο Τριανταφυλλίδη, μηχανικό μεταλλείων-μεταλλουργό, κ. Αλέξη Μπένο, ιατρό και κ. Θεοχάρη Ζάγκα, δασολόγο. Το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ παρουσίασε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιάννης Αικατερινάρης, αρχιτέκτων.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε – και σχολιάστηκε καταλλήλως – η απουσία των δυο τοπικών καναλιών της Χαλκιδικής, TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και TV SUPER, που αν και εκλήθησαν δεν παρέστησαν. Όχι για να μαγνητοσκοπήσουν όλη την εκδήλωση όπως έκανε το Seleo, αλλά ούτε καν για να πάρουν δυο πλάνα για τις βραδυνές ειδήσεις. Τα δυο κανάλια που ασχολούνται ακόμα και …με ψύλλου πήδημα που συμβαίνει στη Χαλκιδική, φαίνεται ότι δεν θεώρησαν το θέμα αρκετά σοβαρό ή αρκετά ενδιαφέρον. Για τους πολίτες της Χαλκιδικής που ενημερώνονται από αυτά τα κανάλια, η σημερινή εκδήλωση απλά δεν έγινε.

Απόντα τα δυο κανάλια από τη σημερινή εκδήλωση, απόντα και από την άλλη εκδήλωση για τα μεταλλεία χρυσού, στις 13 Φεβρουαρίου στην Αρναία, απόντα και από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιερισσό στις 15 Ιανουαρίου. Για να μη μιλήσουμε για τις άλλες δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα μεταλλεία στη Θεσσαλονίκη, στις 28 και στις 31 Ιανουαρίου. Άραγε γίνονται κάθε μερα στη Θεσσαλονίκη ημερίδες με θέμα τη Χαλκιδική; Όμως την περασμένη εβδομάδα το ΧTV αφιέρωσε δυο ολόκληρες ωριαίες εκπομπές στην παρουσίαση του Επενδυτικού Σχεδίου από τα στελέχη της εταιρείας, “για την αντικειμενική ενημέρωση των Χαλκιδικιωτών” βεβαίως βεβαίως! Τα λεφτά είναι πολλά για τους Μπόμπολα-Κούτρα… τα τριάκοντα αργύρια για την “ενημέρωση” θα λυπηθούν;

Εντάξει κύριοι καναλάρχες, δεν χρειάζεται να μας το πείτε, καταλάβαμε. Ο λαός της Χαλκιδικής και της Ελλάδας δεν πρέπει να μάθει τι πραγματικά ετοιμάζει η εταιρεία για τη Χαλκιδική. Η αντίδραση δεν πρέπει να φανεί. Η άλλη άποψη, η αντιθετη στο Επενδυτικό Σχέδιο, πρέπει να αποσιωπηθεί. Να εξαφανιστεί. Ή να δαιμονοποιηθεί.

Η προπαγάνδα για τον χρυσό της Χαλκιδικής συνεχίζεται αδιάλειπτα, τόσο από τα τοπικά όσο και από τα κρατικά “Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης”. Προχθές ήτανε η ΕΤ3, σήμερα η ΝΕΤ που υμνούσαν την εταιρεία και το υπέροχο Επενδυτικό της Σχέδιο. Από κοντά και τα περισσότερα περιοδικά και εφημερίδες. Η άλλη άποψη, όταν υπάρχει, περιορίζεται σε μια ή δυο φράσεις παρουσιασμένες με τρόπου που να φαίνονται μετέωρες και ατεκμηρίωτες και αυτοί που τις εκστομίζουν κινδυνολόγοι, φαιδροί, γραφικοί.

Το κυρίαρχο παραμύθι της εταιρείας και των υπηρετών της το έχουμε ακούσει και 15 χρόνια πριν, στην Ολυμπιάδα: “Είναι μια χούφτα τρελοί που εμποδίζουν μια μεγάλη επένδυση”. Άσχετα αν δεν είναι μια χούφτα, αλλά είναι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Γνωστά παλιά κόλπα προπαγάνδας.

Δεν θα περάσει. Δεν θα σας περάσει. Η αλήθεια διαδίδεται κι αναμεταδίδεται μέσα από το πιο δυναμικό, ελεύθερο και δημοκρατικό μέσο, το διαδίκτυο. Κι εσείς και τα κανάλια σας το μόνο που καταφέρνετε είναι να γίνεστε γελοίοι.

20 February, 2011 by antigoldgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.