Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο πλευρό της… Αλάσκας!


Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ καλεί σε εκστρατεία για να ακυρωθούν τα σχέδια να λειτουργήσει μεταλλωρυχείο σε παρθένα περιοχή στην


Αλάσκα, βιότοπος σολομών.

Ο ηθοποιός-θρύλος του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ ένωσε τη φωνή του με εκείνες όλων όσοι αντιτίθενται στο σχέδιο να λειτουργήσει ένα τεράστιο ορυχείο δίπλα στο μεγαλύτερο βιότοπο για τους σολομούς στην Αλάσκα.


Ο ηθοποιός δημοσίευσε μια ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση στην εφημερίδα New York Times και έγραψε ένα άρθρο το οποίο δημοσίευσε ο ιστότοπος Huffington Post την Πέμπτη προειδοποιώντας ότι απειλείται μια «περιβαλλοντική τραγωδία» στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για να λειτουργήσει το Pebble Mine.


Ο Ρέντφορντ επισήμανε ότι η διεθνής κοινοπραξία των οποίων ηγούνται οι εταιρίες Rio Tinto και Anglo-American σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τεράστιο μεταλλωρυχείο στην παρθένα περιοχή Μπρίστολ Μπέι για να εξορύξει χρυσό και χαλκό. Από το ορυχείο, που σχεδιάζεται να ανοίξει σε μια σεισμογενή περιοχή, αναμένεται να βγαίνουν επίσης 10 δισεκατομμύρια τόνοι απόβλητα που θα συγκρατούνται από χωμάτινα φράγματα.

Ο Ρέντφορντ κάλεσε τους πολίτες να κινητοποιηθούν για να πείσουν τις δύο εταιρίες να ακυρώσουν το σχέδιο, που αποκάλεσε «καταστροφή εν τω γεννάσθαι».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.