Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου: Διμοιρίες ΜΑΤ επιχειρούν μέσα στην Ιερισσό γι ακόμη μια φορά

Δελτίο Τύπου
Ιερισσός 7/3/2013
Διμοιρίες ΜΑΤ επιχειρούν μέσα στην Ιερισσό γι ακόμη μια φορά

Ανάστατη για ακόμα μια φορά η τοπική κοινωνία. Σήμερα το πρωί, κι ενώ υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες για προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, στην είσοδο της Ιερισσού έφτασαν 4-5 κλούβες με διμοιρίες ΜΑΤ. Στις 11 πμ κι ενώ είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος κατοίκων, τα ΜΑΤ ξεκίνησαν τη ρίψη δακρυγόνων. Το πλήθος οπισθοχώρησε και οι δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν κυνηγώντας τον κόσμο μέσα στον οικισμό.

Στην κεντρική είσοδο του Γυμνασίου-Λυκείου Ιερισσού, οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν το σχολείο και έκαναν για πολλοστή φορά ρήψη χημικών. Επικράτησε πανικός μέσα στο σχολείο. Μαθητές δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και κάποιοι λιποθύμησαν. Οι άντρες των ΜΑΤ εμπόδισαν τον γιατρό να περάσει από τις γραμμές τους και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά. Μετά από την εντονότατη αντίδραση των κατοίκων τα ΜΑΤ οπισθοχώρησαν μερικά μέτρα ίσα να ανοίξει η είσοδος του σχολείο και να περάσει ο γιατρός. Μετά από ώρα επιτράπηκε και η είσοδος γονέων και λεωφορείων ώστε να μεταφερθούν οι μαθητές σε ασφαλές σημείο.


Ποια Αστυνομία ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους επιχειρεί με χημικά μπροστά σ’ ένα γεμάτο σχολείο εν ώρα μαθήματος; Ποια Αστυνομία παρεμποδίζει την είσοδο γιατρού σ’ ένα σχολείο γεμάτο παιδιά, μέσα σε τάξεις που έχουν γεμίσει χημικά αέρια;

Αυτή τη στιγμή, διενεργούνται έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελέα και συνοδεία ΜΑΤ. Ο Σύλλογος Γονέων καταθέτει αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού για τα σημερινά συμβάντα στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Ιερισσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες (http://www.alterthess.gr/content/toraprosagoges-kai-dakrygona-sygkentrosi-stin-ierissofoto), οι Μ. Λαμτσίδης, Ε. Ιωαννίδου και Α. Πετρίδης, δικηγόροι που εκπροσωπούν προσαχθέντες κατοίκους της Χαλκιδικής με διάβημά τους προς τον Εισαγγελέα Εφετών ζήτησαν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Χαλκιδική και να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση δικηγόρων- εκπροσώπων των κατοίκων και ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ αρνείται να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνάντηση, ενώ το γραφείο τύπου της ΓΑΔΘ αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Δράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης οργανώνονται ή ήδη λαμβάνουν χώρα. Η επιτροπή Στρυμονικού έχει αποκλείσει συμβολικά τον δρόμο στο κέντρο του Σταυρού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι αυτή τη στιγμή, βρίσκονται παραταγμένες στην είσοδο του οικισμού απέναντι στους κατοίκους. Απέναντι στους κατοίκους που μάχονται για τη ζωή τους, την υγεία τους και τα παιδιά τους.

Από την πολιορκημένη Ιερισσό, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Δε θα επιτρέψουμε τη στοχοποίηση και ποινικοποίηση ενός κοινωνικού αγώνα σαν το δικό μας.
 

Αντέχουμε και θα νικήσουμε.


συντονιστικό φορέων σταγείρων ακανθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.