Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση 24.02 Μεγαλη Παναγια Χαλκιδικής - Δελτίο τύπου συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

Δελτίο Τύπου
 
Ιερισσός 25.02.2013

Εχθές 24.02.2013 πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, όπου δηλώθηκε γι΄άλλη μια φορά η έντονη αντίδραση στις εξορύξεις χρυσού και τη λεηλασία του τόπου μας.

Οι τοπικές κοινωνίες στην πλειοψηφία τους αντιτίθενται στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, και παρά τις απόπειρες φίμωσης και τρομοκράτησης των πολιτών το κίνημα μεγαλώνει και δυναμώνει. Παρόλη την έντονη παρουσία της αστυνομίας και τους προκλητικούς ελέγχους στους προσερχόμενους διαδηλωτές η συγκέντρωση ήταν μαζικότατη και ειρηνική.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμπαράσταση στη χθεσινή εκδήλωση. Δεκάδες φορείς, σύλλογοι, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και ευαίσθητοι πολίτες δώσαν το παρών και το μύνημα ότι τα προβλήματα είναι κοινά και οι κοινωνικοί αγώνες θα κερδηθούν με την αλληλεγγύη. Στο πλευρό μας εχθές στάθηκαν η Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου-Ροδόπης Κατά των Χρυσωρυχείων, o Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, το Μέτωπο Αγώνα Κιλκίς Ενάντια στα μεταλλεία, Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Κατασκευή του Σ.Μ.Α Ευκαρπίας, η Σπίθα - Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής), το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, οι Μοτοσυκλετιστές εν δράσει, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, το Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ Δημητριάδης, εκπρόσωποι του κινήματος Δεν Πληρώνω, των Συνελεύσεων Τούμπας και Αμπελοκήπων, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπύρωσης (ΠΑΣΥ), της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Αν ξεχνάμε κάποιους παρακαλούμε να μας συγχωρέσετε.

Στην πολύχρονη ιστορία του αγώνα μας, οι κινητοποιήσεις μας αγνοήθηκαν ή συκοφαντήθηκαν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Η χθεσινή συγκέντρωση δεν ήταν αόρατη αν και από κάποια ΜΜΕ παρουσιάστηκε υπό το “φως” των γνωστών επεισοδίων στο εργοτάξιο των Σκουριών την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη Χαλκιδική τον τελευταίο καιρό ζούμε στη σκιά της κρατικής τρομοκρατίας, με μόνη κατηγορία την αντίθεσή μας στα σχέδια των ντόπιων και ξένων χρυσοθήρων για τη λεηλάτηση και καταστροφή του τόπου μας. Δε τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας.

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.