Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Η μοναξιά των χρυσοθήρωνΣτην πονεμένη Χαλκιδική, υπάρχει από χτες ένα καινούργιο τοπίο το οποίο διαμορφώθηκε και υπό το βάρος του προβλήματος που ζούμε, αυτό της μεταλλουργίας χρυσού.

Η δασολόγος Κατερίνα Ιγγλέση, βασικό στέλεχος των επιτροπών αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία, εκλέχτηκε βουλευτής του νομού μας και ο Σύριζα, που σήκωσε πολιτικά το μεγαλύτερο βάρος αυτής της ιστορίας, πήρε στην Ιερισσό, την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, το υψηλότερο πανελλαδικά ποσοστό του.

Η Χαλκιδική επίσης επιβράβευσε και τον Γιάννη Δριβελέγκα, ο οποίος κατά καιρούς εκφράστηκε κι αυτός ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού, αν και ο τρόπος που το έκανε δεν ήταν πάντα ο καλύτερος και ο πιο καθαρός. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι συγκέντρωσε μόνος του όσους σταυρούς πήραν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ μαζί, και μάλιστα την στιγμή που πανελλαδικά μαυρίζονταν οι υπουργοί του κόμματός του, είναι κι αυτό ενδεικτικό της βούλησης του κόσμου της Χαλκιδικής και έχει την μεγάλη του αξία.

Το επιχείρημα Γιάννη –εύλογο ίσως- ότι είμαι μόνος, δεν ισχύει πλέον. Ο κόσμος της Χαλκιδικής αποφάσισε να μην είσαι μόνος σ’ αυτήν την ιστορία και οι Έλληνες αποφάσισαν επίσης να μην έχεις και την «δέσμευση» του μέλους της κυβέρνησης.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός, μαζί με την Κατερίνα και όλους τους άλλους –τους πολλούς πλέον- βουλευτές που είναι σύμμαχοί μας, να σηκώσετε την φωνή σας για να αποτραπεί το έγκλημα. Στον δρόμο αυτό, ίσως έχει την εξυπνάδα να σας ακολουθήσει και ο τρίτος βουλευτής του νομού, ο κ. Καρανάσιος, αν έλαβε κι αυτός το ηχηρό μήνυμα.

Και όχι μόνον αυτό. Να αναδείξετε, για να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και της τιμωρίας, τις παρανομίες και τις καταπατήσεις του Συντάγματος και των νόμων που έκαναν -όλο αυτό το διάστημα- οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των χρυσοθήρων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν και το ποτάμι όσο πάει θα φουντώνει. Στις τάξεις των χρυσοθήρων και των ατζέντηδων τους, ο θόρυβός τους να μετατραπεί σε τρόμο.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη σας,ο κόσμος πέρασε πολυ σημαντικο μήνυμα. Ελπίζω να πανε όλα καλα,ο αγώνας αρχίζει τώρα,καλη δύναμη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.