Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Κείμενο Καταπέλτης, η Στάση του Φώτη Κουβέλη Ανοίγει Θέμα Διάσπασης για τη ΔΗΜ.ΑΡ

Από zougla

;

Σοβαροί τριγμοί και έντονες αντιδράσεις καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά και τις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του προέδρου της κυρίου Φώτη Κουβέλη όπου αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ή έστω παροχής ψήφου ανοχής σε κυβερνητικό σχήμα που θα συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Πιο συγκεκριμένα πληθώρα στελεχών προερχόμενα κυρίως από τους κόλπους της αριστεράς φαίνεται να μην αποδέχονται τη δεξιά στροφή της ΔΗΜΑΡ και προειδοποιούν την ηγετική ομάδα ότι το ενδεχόμενο της διάσπασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος εξακολουθεί να είναι υπαρκτό. Μετά τις τοποθετήσεις των Γ. Πανούση και Α. Ξηροτήρη που αποδοκίμασαν ανοιχτά τον ρόλο και τις απόψεις του Φώτη Κουβέλη, υπάρχουν έντονες διεργασίες προκειμένου η ομάδα των διαφωνούντων να διαμορφώσει κείμενο θέσεων που θα καταγράφει τις αντιδράσεις της για την δεξιά στροφή του κόμματος και θα αποσαφηνίζει τις προθέσεις της. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ από την επαρχία διαρρέουν το ακόλουθο προσχέδιο κειμένου το οποίο καλούνται να συνδιαμορφώσουν και να υπογράψουν όσα εκ των στελεχών δεν συνηγορούν υπέρ της συγκυβέρνησης με τα «μνημονιακά» κόμματα. 

“Οι εξελίξεις που αφορούν τη ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες ώρες αποτελούν απόδειξη ότι η αρχική 'διεύρυνση' με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τώρα πια έχει οδηγήσει σε πλήρη μετάλλαξη της πολιτικής φυσιογνωμίας και των στόχων του κόμματος όπως αυτά εξαγγέλθηκαν από το ιδρυτικό μας συνέδριο. 

Η όλη στάση και οι επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας στο μετεκλογικό τοπίο όχι μόνο λοιδορεί τις απόψεις και τις πολιτικές παραδόσεις του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς αλλά δίνει άφεση αμαρτιών και στέγη σε αποτυχημένες πολιτικές παρατάξεις οι οποίες εκφράζουν την στρεβλή διακυβέρνηση της χώρας από την δεξιά και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Ετοιμάζεται δηλαδή η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ να αθωώσει πολιτικά και κοινωνικά περιόδους διακυβέρνησης που ενθάρρυναν το πελατειακό κράτος και επισώρευσαν σειρά σημαντικών προβλημάτων στα δημόσια οικονομικά και τη διοίκηση, τους θεσμούς και την κοινωνία και το αποτύπωμα των επιλογών και πρακτικών της ήταν καθοριστικό για το σημερινό τέλμα. 

Πολύ δε περισσότερο κατά την δεδομένη χρονική στιγμή που το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε την αντίθεση της κοινωνίας στην ασκούμενη πολιτική λιτότητας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και η ηγετική της ομάδα φαίνονται να κωφεύουν προετοιμαζόμενοι να τείνουν χείρα φιλίας σε κόμματα που η ίδια η κοινωνία καταδίκασε στην ανυποληψία και στο περιθώριο. Οι επιλογές αυτές είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγηθούν με πολιτικούς όρους δεδομένου ότι αντιβαίνουν στις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος αλλά και στις θέσεις μας όπως αυτές εκφράσθηκαν από τα συλλογικά όργανα. Κατ’ επανάληψιν είχε τονιστεί ότι η ΔΗΜΑΡ δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον δικομματισμό ούτε και να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα λαμβάνει υπόψιν της προγραμματικές συγκλίσεις. Αντ’ αυτού τις τελευταίες ώρες γινόμαστε θεατές διεργασιών που στοχεύουν στο να εμπλακεί το κόμμα σε σχήματα συγκυβέρνησης που σκοπό έχουν την συνέχιση της ίδιας αναποτελεσματικής πολιτικής λιτότητας που ο λαός καταψήφισε προ ολίγων ημερών. 

Προ της διαφαινόμενης μετάλλαξης της Δημοκρατικής Αριστεράς και της προφανούς ασέβειας προς το εκλογικό αποτέλεσμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν προτιθέμεθα να παρακολουθήσουμε τους τακτικισμούς και τα παιχνίδια της ηγεσίας με εξω-πολιτικά κέντρα ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην υπηρέτηση των εκπεφρασμένων αρχών και των θέσεων του κόμματος ακόμα κι αν αυτό συνδέεται με την μη συμπόρευσή μας με τους εως τώρα συντρόφους μας!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.