Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Περού: Στρατικοποίηση εν’όψει μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στο μεταλλείο Conga



Μέγα Σάββατο των Καθολικών, 7 Απριλίου 2012: Στρατός και αστυνομία πλημμύρισαν τους δρόμους της Cajamarca και των γειτονικών πόλεων, εν’οψει της μεγάλης απεργίας και διαδήλωσης που έχει εξαγγελθεί για τις 11 Απριλίου ενάντια στο μεταλλείο χρυσού Conga (Peru: Cajamarca militarized on eve of regional strike | World War 4 ..). Τα όπλα μάλλον δεν τα έχουν για πλάκα. Η απεργία θα συμπέσει με τη δημοσιοποίηση μιας νέας Κυβερνητικής μελέτης για το Conga που προβλέπεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση του, παρά τις αντιδράσεις που διαδίδονται με την ταχύτητα φωτιάς.

Η φωτογραφία είναι από το facebook του Marco Arana από την Cajamarca. Παπά. Για το Conga έχουμε γράψει αρκετές φορές. Δείτε εδώ. Oι κάτοικοι κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια ποινικοποίησης μιας νόμιμης διαμαρτυρίας και για τη χρήση της αστυνομίας και του στρατού για την προστασία των συμφερόντων των μεταλλευτικών εταιρειών. Σας θυμίζει κάτι;

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΛΛΑΔΟΣ:

    ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ CAJAMARCA, PERU ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η---Τ Ω Ρ Α !!!!!!
    Ε Ι Ν Α Ι---Τ Ο--- Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο---Χ Ρ Ε Ο Σ--- Ο Λ Ω Ν---Μ Α Σ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.