Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Το Focus για τη Χαλκιδική

Από enikos.gr 


"Συγκρούσεις στη Χαλκιδική: Καναδοί εκμεταλλεύονται ορυχεία χρυσού στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus που αναφέρεται στα μεταλλεία της Χαλικιδικής.

"Μια καναδική μεταλλευτική εταιρεία βγάζει χρυσό στην Ελλάδα. Τα χρήματα "φεύγουν" έξω από τη χώρα, αφήνοντας πίσω τους την καταστροφή", γραφεί το περιοδικό και σημειώνει: "Οι κάτοικοι μάχονται μεταξύ τους: Κάποιοι θέλουν να προστατεύσουν τη φύση, ενώ άλλοι δουλεύουν για την εταιρεία εξόρυξης."
"Στο τέλος του Μαρτίου, προβλήθηκαν εικόνες βίαιων διαδηλώσεων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτή τη φορά όχι από την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αλλά από την ήσυχη χερσόνησο της Χαλκιδικής." επισημαίνει το περιοδικό και συνεχίζει: "Εκεί, οργισμένοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή των δύο ορυχείων χρυσού από ξένες εταιρείες."

"Το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε δώσει το πράσινο φως για τις προκαταρκτικές εργασίες έργων, τα οποία βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου. Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται τώρα ότι τα δάση και τα αποθέματα νερού θα μπορούσαν να ζημιωθούν ή ακόμα και να χαθούν εντελώς." αναφέρει το Focus.

"Οι φορείς εκμετάλλευσης των μεταλλείων είναι η καναδική εταιρεία Eldorado και η θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα, Hellas Gold." γράφει το περιοδικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.