Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μαρία Κοτανίδου, υπ. βουλευτής με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στη Χαλκιδική


Ποιο το πραγματικό ερώτημα των εκλογών της 6ης Μάη;
"...καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο στον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Σ' αυτόν που δείχνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής με τους αγώνες τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού."
Το πραγματικό ερώτημα των εκλογών αυτών για τις λαϊκές δυνάμεις είναι: Αλυσόδεμα της χώρας με μνημόνια και σύμφωνα σταθερότητας και απογύμνωση της εργατικής τάξης από κάθε κατάκτηση που της κληροδότησαν οι αιματοβαμμένοι αγώνες του εργατικού κομμουνιστικού κινήματος ή αντίσταση και διεκδίκηση αιτημάτων που θα επιτρέψουν σε μια λαϊκή οικογένεια να ζει με ανθρώπινους όρους; Και φυσικά η απάντηση στο ερώτημα αυτό δε θα 'ρθει μέσα από κανένα εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν πρόκειται για εκλογές που θα ανατρέψουν το σύστημα, που θα φέρουν την αριστερά στην εξουσία και θα επιβάλλουν ένα πρόγραμμα ενάντια στο μνημόνιο, αλλά για εκλογές που θα καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, θα καταγράψουν την αποστοίχιση του κόσμου από τα επίσημα κόμματα και το πολιτικό σύστημα και θα επιβεβαιώσουν, θα ενισχύσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις για αντίσταση που τα τελευταία 4 χρόνια επιδεικνύει με επιμονή και ένταση ο λαός και οι εργαζόμενοι.

Και βεβαίως αυτό πρέπει να καταγραφεί και στην κάλπη.
Για αυτό ακριβώς ζητάμε την ψήφο κάθε λαϊκού ανθρώπου. Για την ενίσχυση της άποψης που προτείνει την μόνη διέξοδο που απομένει στο λαό, μόλις κλείσουν οι κάλπες.Της οικοδόμησης κινήματος αντίστασης ικανού να συγκρουστεί και να ανατρέψει την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, των αμερικάνων και των ντόπιων εντολοδόχων τους που θα οριστούν καταπατώντας το ίδιο τους το σύνταγμα.
Για ενίσχυση της άποψης που θέλει να πάρει ο λαός την τύχη του,στα χέρια του. Να φτιάξει ταξικά σωματεία, να οικοδομήσει τις οργανώσεις του στις γειτονιές και στα χωριά του, να διεκδικήσει μισθούς, συντάξεις και δουλειά.
Να αρνηθεί τη λογική της ανάθεσης που για χρόνια τον περιθωριοποίησε και που δυστυχώς κομμάτια της αριστεράς επιμένουν να προωθούν προτείνοντας ροζ, κόκκινα και κατακόκκινα προγράμματα εθνικής σωτηρίας.

Γι' αυτό καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο στον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Σ' αυτόν που δείχνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής με τους αγώνες τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει ελπίδα στα λαϊκά στρώματα. Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στο μεγάλο, δίκαιο κύμα διαμαρτυρίας και μαχητικής αντίστασης που έχει αναπτυχθεί από τους κατοίκους της Χαλκιδικής ο οποίος έχοντας πάρει την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα να παίξει με τις ζωές τους. Τα σχέδια των αρπακτικών του κεφαλαίου για την εξόρυξη χρυσού, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσουν. Ο αγώνας του λαού της βόρειας Χαλκιδικής είναι και δικός μας αγώνας. Θεωρούμε ότι η γνωστοποίηση αυτού του κολοσσιαίου οικολογικού εγκλήματος και η ενεργή συστράτευση στον αγώνα ενάντια στις προσπάθειες για την μετατροπή ενός παράδεισου σε κρανίου τόπο, είναι επιτακτικά και αναγκαία.

Καλούμε σε στήριξη της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ για να ενισχυθεί η γραμμή της ρήξης και της σύγκρουσης με την πολιτικής της εξάρτησης, της φτώχειας, της ανεργίας, του ξεπουλήματος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, της ερημοποίησης της υπαίθρου, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Μιας πολιτικής που δε διστάζει να θυσιάσει τα πάντα στο βωμό του κέρδους του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των υπηρετών του.

Μαρία Κοτανίδου
(υποψήφια με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Χαλκιδικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.