Σάββατο 5 Μαΐου 2012

"Ξηλωμένοι" υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης εκβίαζαν για 300.000 ευρώ

Ξηλωμένοι υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης εκβίαζαν για 300.000 ευρώ 

Νέο σκάνδαλο αποκαλύπτεται στο υπουργείο
Ανάπτυξης μετά τη σύλληψη δύο ακόμη υπαλλήλων για δωροληψία και εκβίαση, προκειμένου να εγκριθεί κοινοτική οικονομική ενίσχυση σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μια γυναίκα 56 ετών που είναι προϊσταμένη του τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη σύλληψη δύο στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης για την παραλαβή δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ναύπλιο και παρά την απόφαση, με αυτή την αφορμή, της υπουργού κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου να ξηλώσει από τις θέσεις τους τουλάχιστον 60 υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών, αποδεικνύεται ότι η «μηχανή» συνεχίζει να δουλεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπάλληλοι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν μετατεθεί τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο συνέχιζαν τους εκβιασμούς.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι δυο συλληφθέντες απαίτησαν χρήματα από επιχειρηματία προκειμένου να προωθήσουν-εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα που έχει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, ο 58χρονος απαιτούσε με διάφορες δικαιολογίες το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει-εγκρίνει τον φάκελο της επιδότησης. Για την υπόθεσή του, που είχε αρχίσει από το 2009, είχε μέχρι στιγμής παραδώσει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Σήμερα το μεσημέρι, κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων με τον 58χρονο στην οδό Μητροπόλεως, τα οποία είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού ο 58χρονος παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει, ο 58χρονος μετέβη στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής για να παραδώσει μερίδιο των χρημάτων που είχε προσυμφωνήσει με την 56χρονη, η οποία επίσης συνελήφθη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε δήλωσή της η υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: 'Επιχείρηση Φως'. Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση. Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα. Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος».

Από blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.