Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μήνυμα αναγνώστη προς τους συντελεστές της εκπομπής ECO NEWS του τηλ/κού σταθμού SKAI

Από tromaktiko

Σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας: Τελικά πόσο μικρός είναι ο κόσμος. Πριν απο ένα μήνα ασχοληθήκαμε και με το ECO News το οποίο μόνο αντικειμενικό δεν μπορεί να είναι. Φλέγοντα οικολογικά θέματα στην Ελλάδα δεν τα ακουμπάει γιατί το αφεντικό τους ο Αλαφούζος με τον Μπόμπολα τα έχουν πλακάκια. Τελικά ο κόσμος είναι ξύπνιος και αντιλαμβάνεται τι γίνετε. Με μεγάλη μας λοιπόν χαρά διαβάσαμε σήμερα το πρωί το παρακάτω άρθρο.


Αγαπητοί συντελεστές της εκπομπής καλησπέρα σας, σας παρακολουθώ ανεληπώς και φροντίζω να ενημερώνομαι για θέματα που αφορούν το περιβάλλον... από τις μορφές ενέργειας (τεχνολογία) ,βιολογικά θέματα καθότι βιοκαλλιεργητής ελαιολάδου & το κυριότερο ότι γεννήθηκα σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας μας την πανέμορφη Χαλκιδική. 

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τις εξελίξεις και τα νέα που μεταδίδετε από τον κόσμο για το λιώσιμο των πάγων ,για την αποψίλωση που συντελείται στον Αμαζόνιο , για την εξαφάνιση ειδών του ζωικού αλλά και του φυτικού βασιλείου, για τα μεταλλαγμένα που τείνουν να γίνουν μέρος της ζωής μας , τα οποία οι προηγμένες χώρες μας το παρουσιάζουν σαν αναγκαίο κακό , για την εκτροπή του Αχελώου , την μόλυνση του Ασωπού ,τις παράνομες εκσκαφές στα μεταλλεία Μαρκοπούλου, ακόμα και για το σύγχρονο κίνημα της πατάτας . Οι θέσεις σας πιστεύω ενισχύουν και ενδυναμώνουν τις απόψεις των ευαίσθητων ανθρώπων σε θέματα οικολογίας , άλλωστε ο ρόλος του κράτους είναι παντελώς άγνωστος σε θέματα περιβάλλοντος και μόνο φοροεισπρακτικός μπορεί να χαρακτιριστεί. 

Βέβαια καλά όλα αυτά αλλά θέλω να καταθέσω την ένσταση μου ,πως είναι δυνατόν να θέτεις σε πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον όταν στην περιοχή μας την Χαλκιδική πάει να γίνει ίσως το μεγαλύτερο οικολογικό σκάνδαλο στην σύγχρονη Ελλάδα. 

Πώς είναι δυνατόν μία περιοχή να έχει πωληθεί σε εταιρεία εκμετάλλευσης χρυσοφόρων κοιτασμάτων σε αξία υποπολλαπλάσια από αυτή που έχει εκτιμηθεί ? ( η Ευρωπαική Ενωση μας έχει εγκαλέσει για το θέμα αυτό). 

Πώς γίνεται να χύνονται στην θάλασσα όγκοι κυβικών νερού (αποστράγγιση περιοχής για την εξαγωγή του χρυσού )όταν σε χαρακτηριστικό σποτάκι του σταθμού σας καλείτε τον κόσμο να συμμετάσχει μην πάει σταγόνα χαμένη ? 

Πώς γίνεται μία εταιρεία να φέρνει «ιδιώτες» αρχαιολόγους και να κάνουν έρευνα σε χαρακτηρισμένη αρχαιολογική περιοχή ,τότε αυτοί δεν χαρακτηρίζονται αρχαιοκάπηλοι ? 

Πώς γίνεται η δεξιά πλευρά του δρόμου να χαρακτηρίζεται περιοχή NATURA και η αριστερή πλευρά του δρόμου περιοχή μεταλλευτικών εκμεταλλεύσεων ? 

Γίνεται να έχει εγκαταστήσει η εταιρεία Ελληνικός χρυσός μηχανήματα εκμετάλλευσης στο δάσος των Σκουριών χωρίς άδεια του αρμόδιου δασαρχείου (βλ. Ααρναίας) και να μην επεμβαίνει το αρμόδιο δασαρχείο ή ακόμη και ο εισαγγελέας ? 

Γίνεται η εταιρεία να εκδίδει περιβαντολογικές μελέτες γεμάτες ασάφεια (δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες αλλά αν θέλετε μπορούμε να σας προσκομίσουμε όσες θέλετε) άλλα να λέει η εταιρεία ,αλλά το ΥΠΕΚΑ, και να μην συμβαδίζει σε τίποτα από όσα λένε σε σχέση με αυτά που ισχύουν στα υπόλοιπα μέρη του πλανήτη. (λ.χ Αργεντινή,Φιλανδία κ.τ.λ) 

Πείτε μου σας παρακαλώ πώς γίνεται να επεμβαίνει η αστυνομία για διαφορά με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για λογαριασμό της εταιρείας όταν μερικές μέρες πρίν οι εργαζόμενοι της εταιρείας απώθησαν δια τις της βίας την ομάδα περιφρούρησης του δάσους των Σκουριών με την Αστυνομία ανύπαρκτη. Δεν θα έχετε ακούσει κάτι φαντάζομαι…….. 

Σίγουρα θα εκπλήσσεστε , δικαιολογημένα όμως αφού η Φουκουσίμα η Χιλή η Αργεντινή είναι πιο σημαντικές για εσάς από ότι το πρόβλημα δίπλα στην πόρτα μας. 

Αναλογιστείτε τις συνέπειες των όλων προβλημάτων που προκύπτουν από την αλόγιστη επιφανειακή εξώριξη με την χρήση του κυανίου ,την αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα και την δήθεν αποκατάσταση του εδάφους αφού ανα τον κόσμο όποια εταιρεία ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο αντικείμενο ξαφνικά μετά από την πλήρη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χτύπησε κανόνι (τυχαίο ……), αλώστε το παράδειγμα της TVX (προηγούμενη εταιρεία εκμετάλλευσης η οποία ήρθε με δάφνες από τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Πάχτα και νυν δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη (πάλι τυχαίο…..) το διέλυσε σε ένα βράδυ μέσα , χωρίς βεβαίως να αποκατασταθεί το περιβάλλον της περιοχής μας. 

Γίνεται λόγος για εργατικό δυναμικό του θα προσληφθεί ,ότι η περιοχή μας πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία ,είναι όντως γεγονός θλιβερό , τα ποσοστά ανεργίας είναι δραματικά αλλά πείτε μου σας παρακαλώ ποιοι διαθέτουν άδειες για σκαπτικά μηχανήματα 150ton. Ποιοι διαθέτουν γνώσεις μεταλλειολογίας στην περιοχή ,η θα έρθουν από κάπου αλλού π.χ Καναδά ? 

Αν πρέπει να προσληφθούν 500 άτομα για να έχουν δουλειά και να διαλυθεί ένας ολόκληρος νομός υποτίθεται τουριστικός ,απείρου φυσικού κάλλους, αρχαιολογικός κ.τ.λ τότε ας γίνει κομμάτια ,ας πάει το παλιάμπελο. 

Μήπως περιμένετε να αρχίσουν να πέφτουν κορμιά και μετά να ασχοληθείτε με το θέμα όπως έγινε στην Κερατέα ? 

Το εν λόγω πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι περιοχές του Κιλκίς και της Αλεξανδρούπολης για τις οποίες δεν γίνεται λόγος και καμία αναφορά , άσχετα αν οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν με πείσμα στην λαίλαπα των FAST TRACK. 

Λοιπόν κύριοι δεν έχετε παρα να πάρετε μία θέση με τον ένα η άλλο τρόπο γιατί η σιωπή σας μόνο αθώα δεν μπορεί να είναι. 

Αναγνώστης

1 σχόλιο:

  1. Ετσι ακριβώς είναι. Μόνο ενα έχω να προσθέσω (δυστυχώς). Και η Ροδόπη είναι στο στόχαστρο των χρυσοθήρων εδω και χρόνια. Eco News ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ.Δεν γίνεται να αποσιωπάται για ελληνικά θεματα που βγάζουν μάτια.
    ΜΗΠΩΣ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ??
    Περιβαλλοντολόγος από Κομοτηνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.