Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Υποστηρίξτε την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους». Υπογράψτε τώρα.Η καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους» καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να ενώσουν τη φωνή τους στην κατακραυγή εναντίον της ανάπτυξης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας χρυσού, χημικών παραπροϊόντων και λιμνών τοξικών αποβλήτων, στην Ιερή γη του φιλοσόφου Αριστοτέλη, που είναι ταυτοχρόνως η φυσική Πύλη του Αγίου Όρους.

Εδώ, οι κυβερνήσεις του ελληνικού κράτους παραχώρησαν 317.000 στρέμματα στις μεταλλευτικές εταιρείες, που επιδιώκουν να μετατρέψουν μια περιοχή με εξαιρετική οικολογική αξία, σ’ ένα απέραντο μεταλλευτικό κέντρο. Πρόθεσή τους είναι να δημιουργήσουν αλλεπάλληλες επιφανειακές και υπόγειες εξορύξεις, να εγκαταστήσουν χημικές βιομηχανίες θειικού οξέος, μεταλλουργίες παραγωγής χρυσού, χαλκού, αργύρου και άλλων μετάλλων, να χωροθετήσουν στο αρχέγονο δάσος τεράστιες λίμνες τοξικών αποβλήτων.

Εάν αυτό επιτραπεί, το αποτέλεσμα θα είναι μια μη αναστρέψιμη οικονομική, οικολογική και πολιτιστική καταστροφή του τόπου, με δάση και νερά γεμάτα από τοξικά απόβλητα, μια θάλασσα μολυσμένη από βαρέα μέταλλα, τον αέρα με σκόνη επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων και όξινη βροχή, ενώ θα αποστραγγιστούν τα τεράστια αποθέματα νερού.
Άνθρωποι από τα τέσσερα σημεία της γης, που δοκίμασαν τις επιπτώσεις της μεταλλουργίας χρυσού, συμβουλεύουν ότι «Η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειές της, είναι να μην επιτραπεί η εγκατάστασή της».

Με την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους» οι κάτοικοι και οι φορείς ζητούν να υπογράψετε για:
 • Να σταματήσει διά παντός κάθε προσπάθεια αδειοδότησης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργίας χρυσού.
 • Να αποχαρακτηριστεί διά νόμου η περιοχή ως «μεταλλευτική».
 • Να ενταχθεί η περιοχή σε προγράμματα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από τη μακραίωνη μεταλλευτική δραστηριότητα, γεγονός που θα απασχολήσει εκατοντάδες εργαζομένους γιά πολλές δεκαετίες, ως αντιστάθμισμα στις πρόσκαιρες θέσεις που υπόσχονται οι μεταλλευτικές εταιρείες.
Η χρυσή κληρονομιά της Πατρίδας του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους ανήκει στην οικουμένη. Δεν είναι δυνατόν να επιδιώκουν να τη θάψουν κάτω από εκατομμύρια τόνους τοξικά απόβλητα, κι εμείς να σιωπούμε!

Παρακαλούμε να υπογράψετε όλοι ΕΔΩ και να το προωθήσετε όπου μπορείτε.

2 σχόλια:

 1. ΔΗΜΟΤΗΣ ΦΥΛΗΣ:

  ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΑΒΟΥΖΑ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΩΡΑ.

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Ν Ε Ν Α Σ Π Α Τ Ε Ρ Α Σ ;;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α M M I A M A N A ;;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Ν Ε Ν Α Σ Π Α Π Π Ο Υ Σ ;;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α M M I A Γ Ι Α Γ Ι Α ;;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Ν Ε Ν Α Σ Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Σ ;;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α M M I A Δ Α Σ Κ Α Λ Α ;;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Ν Ε Ν Α Σ Κ Α Θ Η Γ Η Τ Η Σ ;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α M M I A Κ Α Θ Η Γ Η Τ Ρ Ι Α ;;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Ν Ε Ν Α Σ Ι Α Τ Ρ Ο Σ ;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Μ Μ Ι Α Ι Α Τ Ρ Ο Σ ;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Ν Ε Ν Α Σ Ε Ι Σ Α Γ Γ Ε Λ Ε Α Σ ;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Μ Μ Ι Α Ε Ι Σ Α Γ Γ Ε Λ Ε Α Σ ;;;;;;;;;;;;;

  Α Κ Ο Υ Ε Ι Κ Α Ν Ε Ν Α Σ Θ Ε Ο Σ ;;;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΦΥΛΗΣ:

  Συλλογή υπογραφών για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής του θανάτου Άνω Λιοσιων-Φυλής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

  http://www.ipetitions.com/petition/homaterifylis/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.