Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Και μετά το PSI η διαπλοκή μετράει...

Από kourdistoportocali


Από τον Βασίλη Μπόνιο 

Ήδη οι ψαγμένοι αναλυτές άρχισαν να γράφουν πως το κόστος του PSI θα το πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, ενώ κάνουν λόγο για PSI (2) και τρίτο πακέτο βοήθειας.

Μετά το πρώτο κύμα ενθουσιασμού θ’ αρχίσει ξανά ένας νέος κύκλος δηλητηρίου από τους ξένους πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση διάσωση της Ελλάδας.

Κι αυτό γιατί τίποτε δεν θα προχωρά και η χώρα θα βρίσκεται σε τέλμα, όπως τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι Έλληνες γνωρίζουμε τη ρίζα του κακού, η οποία δεν είναι άλλη από τη διαπλοκή του κρατικού μηχανισμού με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Τους περίφημους νταβατζήδες, όπως τους απεκάλεσε ο Καραμανλής στο τσακίρ κέφι.

Ζουν και βασιλεύουν και συνεχίζουν απτόητοι την παράδοση μην τολμώντας να τους αγγίξει ακόμη και ο «άτεγκτος» Πεπόνης.

Ο τελευταίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για κάποια μεγάλα ψάρια που γλιστράνε διαρκώς μέσα από τα δίχτυα του και ας είναι φορτωμένοι με κακουργήματα. Όπως και για υποθέσεις που βρίσκονται καταχωνιασμένες στο συρτάρι του.

Η νοοτροπία του νταβατζή, της μίζας και της αρπαχτής, έχει ποτίσει το μεδούλι και του μέσου Έλληνα, ειδικά αν βρίσκεται σε θέσεις που του επιτρέπουν να βάζει το χέρι στο μέλι.

Πάρτε παράδειγμα τις κυρίες του ΙΚΑ που έστησαν την κομπίνα. Το ίδιο συμβαίνει στις Εφορίες, στα Δασαρχεία, στις Νομαρχίες, στον ΣΔΟΕ, στα Σώματα Ασφαλείας και πάει λέγοντας.

Η διαφθορά που ξεκινάει από τη κορυφή συνεπαίρνει τον κοινωνικό ιστό.

Είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας να πιστεύει κανείς ότι οι Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος- επί δεκαετίες ομοτράπεζοι της διαπλοκής- έχουν την διάθεση και τις ικανότητες να στραφούν ενάντια στους ευεργέτες τους.

Δεν είναι αλήθεια εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία ο Βενιζέλος κρατικοποίησε το σκάνδαλο του Λαυρεντιάδη, φορτώνοντας τους Έλληνες με 1 ακόμη δις χρέη, την ίδια ώρα που δηλώνει αδύναμος να ρυθμίσει τις οφειλές από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια των απλών πολιτών προς τις τράπεζες;
Τι πιο κραυγαλέα απόδειξη χρειαζόμαστε για το φαύλο διαπλεκόμενο κράτος;
Όσα χρόνια και να περάσουν η Ελλάδα θα παραμένει ένα τριτοκοσμικό τσιφλίκι της εγχώριας διαπλοκής, την οποία η Μέρκελ γνωρίζει καλά.

Η Siemens για παράδειγμα βρίσκεται στη χώρα μας σχεδόν από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Παρόλα αυτά φρόντιζε σχεδόν πάντα να χρησιμοποιεί εγχώριους αχυρανθρώπους και επιχειρηματίες για να κάνει τις μπίζνες της. Μια έκθεση του Χριστοφοράκου θα ήταν αρκετή για να γνωρίζει η Γερμανίδα Καγκελάριος με ποιους έχει να κάνει.

Η μήπως η αλεπού ο Σόιμπλε, έχει άγνοια του τι σημαίνει Έλληνας Νταβατζής;

Το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι αγκαλιά με τη διαπλοκή, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε διατεταγμένη υπηρεσία με ένα μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ να σιγοντάρει αυτό το ταγκό της σήψης και της διαφθοράς.

Πως είναι δυνατόν να προκόψει με τέτοια χώρα, πόσο μάλλον όταν είναι και επίσημα χρεοκοπημένη και με τους πολίτες της σε εγκεφαλική καταστολή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.