Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στην επένδυση εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα


Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην επένδυση των χρυσωρυχείων στο Πέραμα πραγματοποίησε, το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, η διανομαρχιακή επιτροπή κατά του χρυσού Ροδόπης-Έβρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτών και μεγάλου αριθμού μαθητών της περιοχής.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, με τις ομιλίες τους, κάλεσαν τους πολίτες του Έβρου και της Ροδόπης να αντιταχθούν στη δημιουργία χρυσωρυχείου στην περιοχή Περάματος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για επένδυση που απειλεί τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, θα έχει μηδαμινό οικονομικό όφελος και θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, εκπρόσωπος του κινήματος κατά των Χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική, ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς Μιχάλης Αναστασιάδης, μαζί με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα Κιλκίς, καθώς και αντιπροσωπεία της περιοχής του Κρούμοβγκραντ της Βουλγαρίας, όπου έχει δοθεί άδεια για εξόρυξη χρυσού.

Τον λόγο πήραν και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, όπως η Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους Πρασίνους, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι τα γραφεία της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε., όπου οι διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν συμβολικά στο πεζοδρόμιο βαρέλια με την ένδειξη «κυάνιο».

Τέλος, οι συμμετέχοντες υπέγραψαν καταστάσεις με τα ονόματά τους, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην επένδυση.


Από http://alexandroupolisnews.blogspot.com και http://www.isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.