Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Διαδήλωση στην Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία - Όλα τα τελευταία ΝΕΑ

Από alterthess.gr 


21:44 Πριν λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες

21:00 Η αστυνομία προέβη σε τρεις προσαγωγές διαδηλωτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Πολυγύρου. Αυτή τη στιγμή οι υπόλοιπο διαδηλωτές κατευθύνονται προς το ΑΤ Πολυγύρου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους προσαχθέντες. Στο σημείο καταφθάνουν και μέλη των επιτροπών ενάντια στα ορυχεία από τις γύρω περιοχές. Η πορεία είναι περικυκλωμένη από ισχυρή παρουσία αστυνομικών.


19:20 Πριν λίγη ώρα η αστυνομία έστησε νέο μπλόκο αυτή τη φορά στο λεωφορείο και τα Ι.Χ των διαδηλωτών που επέστρεφαν στις πόλεις τους. Το λεωφορείο είναι κυκλωμένο από ΜΑΤ ενώ η αστυνομία κάνει εξακρίβωση στοιχείων ψάχνοντας ακόμη και τα πράγματα των διαδηλωτών...

17:40 Σφοδρή ήταν η επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές όταν κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο που είχε στηθεί από κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ και τους εμπόδιζε να προχωρήσουν προς τις Σκουριές. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ενώ παράλληλα κυνήγησε τους διαδηλωτές στα γύρω χωράφια με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποχωρήσουν από το σημείο. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των δακρυγόνων δύο διαδηλωτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

15:50 Αυτήν την στιγμή 2.000 περίπου διαδηλωτές κατευθύνονται από την τοποθεσία "Χοντρό Δένδρο" προς τις Σκουριές στο σημείο δηλαδή όπου πρόκειται να γίνει η εξόρυξη. ΜΑΤ, κλούβες και μεταλλωρύχοι πριν λίγη ώρα έκλεισαν τον δρόμο εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προχωρήσουν. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η πρωτοβουλία ενάντια στις βλαπτικότητες, η επιτροπή ενάντια στα μεταλλεία της Ιερισσού, επιτροπές ενάντια στα μεταλλεία από τον Έβρο και το Κιλκίς και συλλογικότητες από την Θεσσαλονίκη.
Σήμερα ολοκληρώνεται το τριήμερο δράσεων και κινητοποιήσεων των κατοίκων της Β. Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους.

Ήδη στον χώρο των κινητοποιήσεων στην Μ. Παναγιά υπάρχει ισχυρή δύναμη ανδρών των ΜΑΤ η οποία έχει αποκλείσει την δίοδο προς τις Σκουριές στις οποίες παραμένουν οι εργαζόμενοι της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”.

Στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν λεωφορεία και οχήματα με τους διαδηλωτές από την Θεσσαλονίκη και την Ιερισσό.

Την προηγούμενη εβδομάδα όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι εργαζόμενοι της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μελών των επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία.

"Οι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής δεν τρομοκρατήθηκαν από την δολοφονική επίθεση των τραμπούκων της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” αναφέρουν.

Σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι αναφορικά με τα γεγονότα της προηγούμενης Τρίτης τονίζουν ότι "τα προχθεσινά σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ κατοίκων της Β. Χαλκιδικής που αντιδρούν στις μεταλλευτικές δραστηριότητες και των εργαζόμενων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», δυστυχώς είναι η αρχή μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης της κατάστασης και ταυτόχρονα είναι ενδεικτική για τις πραγματικές προθέσεις μιας αδίστακτης εταιρίας απέναντι και στην τοπική κοινωνία και στο περιβάλλον. Μετατρέπει φτωχούς ανθρώπους σε δολοφόνους, φτάνει να εξυπηρετήσει τα κερδοφόρα σχέδιά της. Με μεθόδους τύπου φαρ ουέστ, στρατολογεί ή εκβιάζει 400 νυν και μελλοντικούς δήθεν εργαζόμενους να στραφούν εναντίον συγχωριανών τους που το μόνο που υπερασπίζονται είναι το δικαίωμα χιλιάδων κατοίκων της περιοχής να ζήσουν σε έναν τόπο που δεν θα καταστραφεί για καμία χρυσοκάνθαρη επιχείρηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.