Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Κομοτηνή | Το Ειρηνοδικείο διέγραψε το 82% των χρεών υπερχρεωμένου πολίτη


Η μία μετά την άλλη έρχονται οι υποθέσεις δικαίωσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στο Ειρηνοδικείο Κομοτηνής, αφού την Πέμπτη 8 Μαρτίου ακόμα μία απόφαση βγήκε στα δικαστήρια της Κομοτηνής που ρυθμίζει χρέος ύψους 445.105,40€. Πρόκειται για ένα Κομοτηναίο, συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος είχε συγκεντρώσει χρέη ύψους 445.105,40€, στον οποίον το δικαστήριο διέγραψε ποσό 365.481,81€, δηλαδή το 82% των χρεών.

Η ιστορία του συγκεκριμένου πολίτη είναι λίγο πολύ γνωστή σε πολλούς από εμάς... αφού δυστυχώς τα χρόνια πριν από την κρίση ήταν πολύ εύκολο με τα δάνεια κάποιος να χάσει το όριο. Εδώ και δέκα χρόνια, ο υπερχρεωμένος συμπολίτης μας είχε πάρει κάποια δάνεια, ενώ σε ορισμένα ήταν και εγγυητής για τα παιδιά του.

Κάποια στιγμή βρέθηκε σε δυσκολία, και πήρε και άλλα δάνεια για να καλύψει τρύπες, με αποτέλεσμα να πάρει πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, και τελικά κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια, φτάνοντας το χρέος των 445 χιλιάδων, σε συνολικά 14 τράπεζες

Όπως σημείωσε η κα Φωτεινή Οικονόμου, η δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, αρχικά έγινε αίτηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό, την οποία η τράπεζες δεν δέχτηκαν, και στη συνέχεια κατέφυγαν στο ειρηνοδικείο.

Ο δικαστής έδειξε κατανόηση στην πλήρη αδυναμία πληρωμής, για αυτό και εξέδωσε απόφαση με την οποία τον υποχρεώνει να καταβάλλει σε τέσσερα χρόνια συνολικό ποσό 24.373.59€, κατανεμημένο στις τράπεζες ανάλογα με το ποσό της οφειλής, διαγράφοντας τα υπόλοιπα χρέη.

Επιπλέον, για να διασώσει την πρώτη κατοικία του, θα πρέπει να πληρώσει το 85% της αξίας της, το οποίο πορίστηκε στα 55.350€ τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν σε 17 χρόνια, μετά από μια περίοδο χάριτος 4 χρόνων, δηλαδή θα ξεκινήσει να το αποπληρώνει από το Μάρτιο του 2016.

Οπότε τώρα για τέσσερα χρόνια θα δίνει περίπου 500 ευρώ στις τράπεζες, διαγράφοντας τα υπόλοιπα χρέη του, ενώ κατόπιν για το σπίτι θα ξεκινά να δίνει 270 ευρώ το μήνα για 17 χρόνια.

Φυσικά για να ισχύσει η διαγραφή των χρεών, ο συνταξιούχος θα πρέπει να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του, αλλιώς οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου θα πάψουν να ισχύουν, επιστρέφοντας το χρέος στα αρχικά επίπεδα.

eleftherovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.