Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Το ΥΠΕΚΑ αποκαλύπτει: Ανύπαρκτα τα οικονομικά οφέλη από τα μεταλλεία!

Ποια είναι τα οφέλη για την εθνική και την τοπική οικονομία από τις μεταλλευτικές επενδύσεις; ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, όπως τονίζουμε εδώ και χρόνια!
Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα και άλλων τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (τη βρήκαμε στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ):

Σχετικά με τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας το Υπουργείο επισημαίνει ότι “ο μεταλλευτικός κώδικας απαγορεύει οποιαδήποτε επιβολή τοπικής ειδικής φορολογίας ή εισφοράς ή άλλης οποιασδήποτε μορφής τοπικής ειδικής επιβαρύνσεως, υπερ οιασδήποτε τοπικής, Δημοτικής ή Κοινοτικής αρχής ή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ή και υπέρ οιουδήποτε ειδικού ταμείου ή κοινωφελούς σκοπού”!!!

Για το άλλο μεγάλο θέμα που θέτει η ερώτηση των βουλευτών, για τα οφέλη του Ελληνικού Δημοσίου από την εκμετάλλευση του μεταλλευτικού πλούτου της χώρας, το Υπουργείο σιωπά. Και σιωπά επειδή δεν τολμά. Δεν τολμά να πει στους Έλληνες ότι για τα ιδιωτικά μεταλλεία ο Μεταλλευτικός Κώδικας δεν προβλέπει δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου! Από τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ μεταλλεία της Χαλκιδικής, όπως και από το ΙΔΙΩΤΙΚΟ μεταλλείο χρυσού του Περάματος στον Έβρο, το Δημόσιο δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Αυτές είναι οι περίφημες “μεγάλες επενδύσεις”!

Την ίδια στιγμή που κόβονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές, η Κυβέρνηση σιωπηλά συναινεί στη μεγάλη ληστεία του εθνικού μας πλούτου από τους υποτιθέμενους “επενδυτές” στα μεταλλεία. Τα πολυδιαφημισμένα 28 δις ευρώ του μεταλλευτικού πλούτου της Β. Ελλάδας δεν θα πάνε στα δημόσια ταμεία και στην πληρωμή των δανείων, αλλά στις τσέπες των μετόχων των εταιρειών. H κυβέρνησή μας προτιμά να τα πάρει από τους συνταξιούχους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.