Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Οι προοπτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο νομό Χαλκιδικής

Πολύγυρος, 23.06.2011
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 22/6/11, στο ‘Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο’ , στην Ιερισσό Χαλκιδικής, η πρώτη ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο νεοσυσταθείς ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ.) , με θέμα «Δυνατότητες χρηματοδότησης της επιχείρησής σας».
Την πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού φορέα , που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική, εξήρε ο νέος Υφυπουργός Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ιωάννης Δριβελέγκας , του οποίου τον χαιρετισμό διάβασε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Δάλλας, προλογίζοντας την εκδήλωση.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μίχος ο οποίος ανέπτυξε τη γενικότερη φιλοσοφία του Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ. , ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να προσεγγισθεί το μεγάλο θέμα της ανάπτυξης στο νομό Χαλκιδικής. Ακολούθως , παρουσίασε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.chalkidiki-go.gr, ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης για κάθε πολίτη, επαγγελματία και επιχείρηση. Τέλος, ο κ.Μίχος ανήγγειλε τη διοργάνωση αναπτυξιακού συνεδρίου το φθινόπωρο καθώς και την διοργάνωση παρόμοιων ενημερωτικών ημερίδων στο νομό.
Ακολούθησαν οικύριες εισηγήσεις της ημερίδας από τους. Φώτη Ρωμούδη, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, ειδικό σε θέματα επενδυτικών προγραμμάτων και , Νεοκλή Στάμκο, υπεύθυνο του γραφείου Βρυξελών του Κ.Ε.Π.Α.
Ο κ. Ρωμούδης έκανε μία γενική ενημέρωση σχετικά με τα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ αυτή τη περίοδο και παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τουςκατοίκους της περιοχής, ενώ αναλυτικά παρουσίασε το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα».
Ο κ. Στάμκος ενημέρωσε για τα ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα, τα οποία κατατίθενται από τους υποψήφιους επενδυτές απευθείας στην αρμόδια επιτροπή των Βρυξελών και παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός».
Ακολούθησαν απαντήσεις σε ερωτήματα του κοινού τόσο προς τους εισηγητές, που αφορούσαν τη σχετική θεματολογία της ημερίδας, όσο και σχετικά με τον Σύνδεσμο και τον τρόπο λειτουργίας του.
Σημειώνεται ότι το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Πολιτών Χαλκιδικής και υποδέχθηκε τη δημιουργία του με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.