Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μία ανεπίσημη δήλωση έριξε 20% τη μετοχή της European Goldfields

«Πικρό»...καφέ κέρασε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη τους Καναδούς επενδυτές της European Goldfields που ελέγχουν το έργο χρυσού στη Χαλκιδική.

Η υπουργός στο περιθώριο άτυπης συνάντησης σε καφέ της Χρήστου Λαδά με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΥΠΕΚΑ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, για την πορεία διαβούλευσης της τελικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εργοστασίου εκμετάλλευσης χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική.

Και απάντησε ότι η μελέτη βρίσκεται υπό αξιολόγηση με τις σχετικές εγκρίσεις να δοθούν όταν το υπουργείο θα είναι έτοιμο. Η δήλωση αυτή όμως, μεταδόθηκε από ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο ως ότι «το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει να προχωρήσει στην απαιτούμενη αδειοδότηση».

Δήλωση την οποία, όπως διαβεβαιώνουν από το αρμόδιο υπουργείο, η Τίνα Μπιρμπίλη ουδέποτε πραγματοποίησε. Ωστόσο, αυτή η «εσωτερική» διάψευση δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει την κατρακύλα της μετοχής της European Goldfields, η οποία έκλεισε χθες με πτώση άνω του 20%...

Έτσι οι Καναδοί επενδυτές, αδυνατώντας να κατανοήσουν πώς προκλήθηκε αυτός ο χαμός –δεδομένου ότι επρόκειτο για μία άτυπη συνάντηση της υπουργού με τους δημοσιογράφους- ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι «δεν έχουν επίσημα ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα με την αδειοδοτική διαδικασία ή το χρονοδιάγραμμά της».

Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας
και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.