Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Σάββατο 15-1-2011, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, στον τόπο και την ώρα που θα γινόταν η ματαιωθείσα διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ, συγκεντρωθήκαμε για να καταγγείλουμε τον προκλητικό εμπαιγμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος , που για δεύτερη φορά απαξιώνοντας τον ντόπιο πληθυσμό ματαίωσε τη διαβούλευση στον τόπο που τον αφορά άμεσα και ορίζει νέο τόπο διαβούλευσης στην Αθήνα.
Το Υπουργείο επικαλέστηκε «εντάσεις», παρά τις διαβεβαιώσεις μας για ειρηνική διαμαρτυρία και κατάθεση των απόψεων μας.
Φαίνεται ότι για το Υπουργείο οι φορείς της περιοχής δεν είναι φερέγγυοι.
Μας κοροϊδεύουν ανενδοίαστα. Ποιος άλλος ο σκοπός της ματαίωσης, παρά μόνο να μην ακουστεί η δική μας φωνή που είναι πολύ δυνατή και ξεκάθαρη και λέει ΟΧΙ σε οποιεσδήποτε νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες στη περιοχή μας.
Τι εμπιστοσύνη μπορεί να υπάρχει σ' αυτό το Υπουργείο πως θα τηρήσει τους περιβαλλοντικούς όρους της οποιασδήποτε περιβαλλοντικής μελέτης όταν δεν τηρεί απλές διαδικασίες και δεσμεύσεις προς τους κατοίκους της περιοχής, στην οποία έρχεται να επιβάλει μια επένδυση που κανένα όφελος δεν θα επιφέρει στον τόπο και για την οποία ποτέ δεν ρωτήθηκαν οι κάτοικοι αν την θέλουν ή όχι.
Δηλώνουμε ότι με κάθε τρόπο θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τα νερά μας, τα δάση μας, τις θάλασσες μας, τις οικονομικές μας δραστηριότητες, την υγειά μας και πάνω απ' όλα το μέλλον των παιδιών μας.
Όσο και να προσπαθούν να μας φιμώσουν έχοντας σύμμαχο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμείς θα δυναμώνουμε τη φωνή μας κι ας το 'χουνε καλά στο νου τους ότι ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ Δ.Ε. ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ –ΑΚΑΝΘΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε. ΑΡΝΑΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

1 σχόλιο:

  1. Αφού έχετε τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ που δεν είναι καθαρά τοπικό μπλογκ, προτείνω να βάλετε στους συνδέσμους και το http://3feeet.blogspot.com/ που φαίνεται ότι έχει ξεκάθαρη άποψη για το θέμα των μεταλλείων. Δείτε το tag "μεταλλεία" http://3feeet.blogspot.com/search/label/%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.