Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Βουλευτές σε κύκλωμα με παράνομες αποζημιώσεις που χορηγούσε ο ΕΛΓΑ


Τα έδρανα της Βουλής «χτυπά« η νέα υπόθεση διαφθοράς που αποκάλυψε μέσα στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής συνάδελφοι του εμπλέκονται σε κύκλωμα με παράνομες αποζημιώσεις που χορηγούσε ο ΕΛΓΑ.Στην συγκλονιστική του καταγγελία ο υφυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι εντός βουλευτικών γραφείων συντάσσονταν πορίσματα «μαϊμού» για δήθεν καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές προκειμένου οι αγρότες να εισπράξουν παρανόμως αποζημιώσεις από τον οργανισμό αγροτικών ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι καταγγελίες επικεντρώνονται σε νομό της Βορείου Ελλάδας και στην περίοδο 2007-2009.

Συγκεκριμένα, ο κ.Δριβελέγκας εξηγώντας τους λόγους που στον ΕΛΓΑ δημιουργήθηκαν ελλείμματα ύψους 4,5 δις. ευρώ είπε μεταξύ άλλων ότι «έβγαιναν πορίσματα σε γραφεία βουλευτών. Πήγαιναν δηλαδή οι βουλευτές και έβγαζαν πορίσματα και τα μοίραζαν στον κόσμο» και σημείωσε ότι ο ΕΛΓΑ έχει διενεργήσει ήδη ΕΔΕ και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι σταμάτησαν να δίνονται κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις καθώς διαπιστώθηκε ότι 1.000 με 1.500 άτομα έλαβαν έκαστος έως 750.000 ευρώ σε μια τριετία!

Πάντως, ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει –παρά τις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη –ποιοι ήταν αυτοί οι βουλευτές που εξέδιδαν πορίσματα «μαϊμού»

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.