Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ


Μια ειρηνική πορεία έληξε στις Σκουριές καμιά πέτρα και κανένα δακρυγόνο δεν έπεσε στη περιοχή. Ούτε οι μεν (διαδηλωτές) , λόγω του φόβου των συλλήψεων, ούτε οι δε (ΜΑΤ, αστυνομία) λόγω του κακού αντίκτυπου για την εταιρία εξόρυξης δεν επεδίωξαν την σύγκρουση.
Η μέρα κύλησε ομαλά με μήνυμα συμπαράστασης από τον Καναδά μέσω της βουλευτή Niki Ashton και την ειρηνική πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της El Dorado στις  Σκουριές, παρά την ζέστη και τον ήλιο.
Η απουσία της αστυνομίας εμφανής και μόνο στο φυλάκιο υπήρχαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ αποφασισμένες να διαφυλάξουν την «επένδυση» και τις παράνομες εγκαταστάσεις.

Τι συμβαίνει λοιπόν?

Η El Dorado πιστεύει ότι τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους ευνοϊκά γι΄αυτήν και πλέον προσπαθεί με χαμηλού προφίλ κινήσεις και διακίνησης χρήματος κάτω απ΄το τραπέζι να κερδίσει την τοπική κοινωνία ή όπως λέει λόγω της πτώσης της τιμής του χρυσού στο χρηματιστήριο να κρατήσει μια στάση αναμονής για το μέλλον? Πάντως οι εργασίες υλοτόμησης και διαμόρφωσης του χώρου του εργοστασίου συνεχίζονται.
Από την άλλη πλευρά η αγωνιστικότητα η ορμή και η ευρηματικότητα των αντιδρώντων έχει στερέψει.
 Πάλι συγκεντρώσεις πάλι κλείσιμο δρόμων, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και διώξεις ?
Χωριά έχουν χωριστεί στη μέση, οικογένειες το ίδιο.
Η φτώχεια και η ανέχεια μας χτυπά καθημερινά την πόρτα , λένε.
Βέβαια αυτό που κατάφεραν λίγοι στην αρχή άνθρωποι δεν είναι λίγο. Το πρόβλημα της καταστροφής της Χαλκιδικής από τη Καναδική εταιρία , από θέμα μερικών χωριών απασχόλησε όλη την Ελλάδα και Ευρώπη και Αμερική.
Πάντως ένα είναι σίγουρο και οι δύο πλευρές φαίνονται κουρασμένες.
 
Που οδηγεί η όλη κατάσταση ?
 
Μήπως τα πράγματα έχουν ωριμάσει τόσο ώστε η ανάγκη πολιτικής λύσης να είναι επιβεβλημένη πλέον ? Σε 8 μήνες έρχονται οι δημοτικές εκλογές.
Είναι οφθαλμοφανές ότι η σημερινή τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια θυγατρική της Eldorado.
Υπάλληλοι ακόμα και φοιτητές τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες προσλαμβάνονται και πληρώνονται από την Ελληνικός Χρυσός . Συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα λεγόμενα Αριστοτέλεια πληρώνονται με εικονικά τιμολόγια και ρεμούλα χιλιάδων ευρώ για δήμαρχο και αντιδημάρχους την εποχή της φτώχειας και της λιτότητας κι αναρωτιέμαι αν η μαμά εταιρία τα γνωρίζει όλα αυτά.
Οι Καναδοί απ΄ότι έδειξαν είναι στυγνοί επαγγελματίες. Είναι διατεθειμένοι  ν΄αποζημιώσουν και τον τελευταίο θιγόντα αν ο χρυσός που θα βγάλουν τους αφήσει κέρδος. Τώρα με «φύκια και μεταξωτές κορδέλες» ? σε σχέση με το κακό που θα προκαλέσουν αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Όμως οι τοπικοί παράγοντες όπως Πάχτας, Ζωγράφος, Βλαχόπουλος κ.α. θέλουν το μερίδιο του λέοντος γι΄αυτούς και την ματαιοδοξία της εξουσίας τους και ψίχουλα για τον κοσμάκη. Αυτό μάθανε να κάνουν μια ζωή κι αυτό θα κάνουν και τώρα. Αυτό με το διαίρει και βασίλευε .
Για να δώσουμε λοιπόν μια για πάντα μια απάντηση σε όλους αυτούς που παίζουν με τις ζωές μας, που λυμαίνονται τον τόπο μας τον ποτίζουν δηλητήριο και τον καταστρέφουν, τους κερδοσκόπους και τους καιροσκόπους, τ΄αρπαχτικά γεράκια ,

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ

Καλούμαστε να συμμετάσχουμε στην δημιουργία πατριωτικής, υπερκομματικής δημοτικής παράταξης όπου με την υπέρβαση αυτή εξασφαλίζεται μια νικηφόρα εκλογική προοπτική, γι αυτό οι διοργανωτές καλούν όλους τους δημότες σε νέα, ανοιχτή συνάντηση τη Παρασκευή 9 Αυγούστου και ώρα 20:00 στην Ιερισσό, για να συμβάλουν στη διατύπωση της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ της Ενωτικής, Εκλογικής Πρωτοβουλίας, να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός νικηφόρου, Ενιαίου Ψηφοδελτίου και να ορίσουν τις αρχές και τη δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου Δημάρχου που θα οδηγήσει την Ενιαία, υπερκομματική παράταξη στις εκλογές του 2014.

Σε αυτό τον αγώνα έχουν όλοι θέση, ρόλο και καθήκον.

Την ερχόμενη Δευτέρα πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.