Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Ξεσκονίζουν» καταθέσεις και ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό

«Ξεσκονίζουν» καταθέσεις και ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό

Σαφής εντολή του Χορστ Ράιχενμπαχ στους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες της Ομάδας Δράσης είναι να ελέγξουν τις καταθέσεις των Ελλήνων σε τράπεζες της Ελβετίας αλλά και τα ακίνητα που διαθέτουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Αυτό όμως που υπογραμμίζει προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει να επιταχύνει την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των φορολογούμενων με υψηλά εισοδήματα. Έτσι, οι Ευρωπαίοι ειδικοί που θα έλθουν στην Ελλάδα θα βοηθήσουν στη βελτίωση της φορολόγησης μεγάλων φορολογούμενων, τον σχεδιασμό και τη στρατηγική φορολογικών ελέγχων.

Η ομάδα αυτή θα παρακολουθεί προσεκτικά όλους τους παραπάνω τομείς και θα παρέχει συμβουλές με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη των στόχων για τα ληξιπρόθεσμα φορολογικά έσοδα που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό.

Για παράδειγμα όπως αναφέρει στην έκθεση του ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει δηλώσει ότι με τη βοήθεια των διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, κατάφερε να συγκροτήσει κλιμάκιο 160 εμπειρογνωμόνων σε θέματα φορολογικής διοίκησης (είτε σε ενεργό υπηρεσία είτε συνταξιοδοτηθέντων), οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αποστολές στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.