Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Γέμισαν με επιδόματα μαϊμού την Χαλκιδική

 

Αυτήν τη στιγμή διερευνώνται δύο υποθέσεις στο κέντρο της Αθήνας και μία στη Χαλκιδική για τη δράση των κυκλωμάτων που λειτουργούσαν σαν... επιχειρήσεις και χορηγούσαν με το αζημίωτο από πλαστά ένσημα έως άδειες διαμονής στη χώρα.

«Πλοκάμια» ακόμα και στα επιδόματα του ΟΑΕΔ είχαν απλώσει τα κυκλώματα επιτηδείων, που για χρόνια έκαναν «πάρτι» με τα χρήματα των ασφαλισμένων. Οι αποκαλύψεις είναι διαδοχικές για τη δράση των «τρωκτικών» στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και στον ΟΑΕΔ, καθώς εξετάζεται......
εξονυχιστικά ποιοι εισέπρατταν για δεκαετίες επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται. Με την ολοκλήρωση των ερευνών εκτιμάται πως θα φτάσουν τους 50.000 όσοι έχουν εισπράξει επιδόματα-«μαϊμού» (από ανεργίας έως προνοιακά επιδόματα και τοκετού). Η ζημιά για τα Ταμεία μόνο από τη χορήγηση επιδομάτων σε μη δικαιούχους εκτιμάται πως φτάνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί και στον ΟΑΕΔ, καθώς με πλαστά δικαιολογητικά επιτήδειοι έβαζαν «χέρι» σε μία σειρά επιδομάτων. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως λειτουργούσαν ολόκληρες? επιχειρήσεις, που χορηγούσαν -με το αζημίωτο βέβαια- από πλαστά ένσημα μέχρι και άδειες διαμονής στη χώρα.

Αυτήν τη στιγμή ελέγχονται δύο υποθέσεις στο κέντρο της Αθήνας και στη Χαλκιδική, ενώ ανάλογα φαινόμενα έχουν παρουσιαστεί στην Ξάνθη και στην Κρήτη. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα, κάτι που μπορεί πλέον να γίνει πράξη καθώς υπάρχει on line σύνδεση με το ΙΚΑ.

Halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.