Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το Σάββατο ενάντια στην ACTA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Από Αυγή

Κινητοποίηση ενάντια στη διεθνή συμφωνία ACTA θα πραγματοποιηθεί αύριο, με συγκεντρώσεις σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι τη Βουλγαρία κι από τη Σουηδία μέχρι τη Μάλτα, και σχεδόν διακόσιες πόλεις, μεταξύ των οποίων και Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, έπειτα από πρωτοβουλία του νεοσύστατου Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 17.00 και θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στην Πλατεία Γεωργίου.


Με αφορμή τον πόλεμο ενάντια στην διαδικτυακή «πειρατεία», γίνεται μία προσπάθεια λογοκρισίας και περιορισμού του Διαδικτύου, καθώς, μετά τα αμερικάνικα νομοσχέδια SOPA/PIPA, τα οποία τελικά αποσύρθηκαν, η διεθνής συμφωνία ACTA, που υπογράφτηκε από 22 χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, φαντάζει ως η νέα μεγάλη απειλή του ελεύθερου μέχρι σήμερα Διαδικτύου. Η τελική επικύρωση ή απόρριψη του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ το μεγάλο κίνημα που δημιουργείται ενάντια στην αμφιλεγόμενη συμφωνία σίγουρα βάζει σε δεύτερες σκέψεις τους ιθύνοντες. Ήδη μέσα σε λίγες μέρες, σχεδόν δύο εκατομμύρια πολίτες έχουν υπογράψει σχετική ηλεκτρονική διαμαρτυρία στον ακτιβιστικό ιστότοπο Avaaz.org, ενώ τους επόμενους μήνες οι αντιδράσεις αναμένεται να κλιμακωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.