Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τα ΜΑΤ και την ΕΚΑΜ εσείς;;; Την μετοχή της Eldorado εμείς!!!


Τετάρτη 10 Απριλίου: Μια κίνηση της αστυνομίας που σαν σκοπό έχει να διαλύσει την αντίσταση των κατοίκων της Χαλκιδικής, έχει γυρίσει σαν μπούμερακ στα συμφέροντα των αφεντικών που στηρίζουν.  Και τι εννοούμε;

Η Eldorado Gold μαζί με τους Έλληνες νταβατζίδες (βλέπε Μπόμπολας) προσπάθησαν να προεξοφλήσουν την επένδυση τους στην Ελλάδα, στα χρηματιστήρια του Τορόντο και την Νέας Υόρκης. Με διάφορα τρικ και τεχνάσματα, η εικόνα που έδειχναν προς τα έξω ήταν μια εικόνα σταθερότητας, σιγουριάς και που όλα κυλούν καλός. Όλο το παραπάνω διάστημα οι κάτοικοι στις περιοχές που η Eldorado θέλει να κάνει την αρπαχτή της, αντιδρούν. Από την Χαλκιδική στην Αλεξανδρούπολη και από την Αλεξανδρούπολη στο Κιλκίς οι κάτοικοι έχουν σηκώσει το μπαϊράκι τους. Αυτή η εικόνα όμως δεν μεταφέρετε στους μετόχους  και επενδυτές της εταιρείας, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τα βαλάντια τους. 

Στις 1 Αυγούστου του 2011 η μετοχή της εταιρείας έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ 21,48 δολάρια ανά μετοχή. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που η μετοχή έφθασε σε αυτό το επίπεδο. Από τότε ξεκίνησε ένα σταθερό ράλι προς τα κάτω. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν στο διάβα της και προσπάθησαν να την στηρίξουν. Παπακωσταντίνου, Σαμαράς, Πάχτας και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα κάνουν τα πάντα για να την γλιτώσουν. 

Οι επενδυτές πλέον γνωρίζουν. Τα παγκόσμια ΜΜΕ δείχνουν ρεπορτάζ με τις αντιδράσεις, την ίδια ώρα που τα εγχώρια ΜΜΕ σιωπούν. 

Και φθάσαμε στα χθεσινά γεγονότα. Η τρομοκρατική επίθεση για την σύλληψη οικογενειαρχών στην Ιερισσό, δεν έμεινε απαρατήρητη. Τα νέα έφθασαν στα μακρινά χρηματιστήρια και αυτό μεταφράστηκε με συνολικές απώλειες (-5,40%) αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.  

Η εταιρεία σάστισε. Οι επενδυτές, ευθείς αμέσως ζήτησαν εξηγήσεις για τα γεγονότα στην Ελλάδα και την πορεία της μετοχής. Πλέον τα ψέματα τελείωσαν. 

Όσο υπάρχει αντίσταση τόσο η μετοχή θα πέφτει. Και είμαστε σίγουροι πως αυτός ο κολοσσός που λέγεται  Eldorado έχει μετρημένα τα κουκιά. Η "επένδυση" στην Ελλάδα είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι μέτοχοι αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους, τα έργα δεν προχωράνε και οι αντιδράσεις ολοένα και κλιμακόνονται.  

Έτσι λοιπόν τα ερωτήματα που πλέον τίθενται είναι:

  •  "ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ELDORADO ΘΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ;;;"
  • Θα ρισκάρει να μείνει στην Ελλάδα την ώρα που η μετοχή της κατρακυλάει προς τα κάτω ή θα μαζέψει τα μπογαλάκια της όσο είναι καιρός και θα πάει από εκεί που ήρθε;


Το παιχνίδι σας τελείωσε. Μάθαμε να μιλάμε την γλώσσα σας. 

Λευτεριά στους συναγωνιστές.


Ακολουθεί απόσπασμα από το ρεπορταζ του HOT DOC που μπορείτε να το βρείτε στο τεύχος 23 σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής και το παρασκήνιο της Eldorado. Απολαύστε το.




Το χρυσόμαλλο τέρας
Ο mister G –nick name από το πρώτο γράμμα της λέξης gold– κατά παράβαση κάθε είδους comme il faut συμπεριφοράς, σηκώθηκε από την πολυθρόνα του, βγήκε από το γραφείο του και άρχισε να φωνάζει προς πάσα κατεύθυνση: «Call me Mitsos. Call me Mitsos now!». Όπου Mitsos, όπως λένε οι πηγές που διαθέτουμε στο μακρινό Τορόντο, είναι το nick name του επικεφαλής της ελληνικής εταιρίας που ελέγχεται από την Eldorado Gold και τρέχει το θέμα της επένδυσης του χρυσωρυχείου
στη Χαλκιδική.

Το τι διαμείφθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία περιγράφεται με μια φράση… «μαύρο φίδι που τον έφαγε, τον Mitsos», αφού ο mister G δεν συγχωρεί λάθη που μεταφράζονται σε απώλεια δεκάδων
εκατομμυρίων δολαρίων
. Λάθη όπως οι κυριακάτικες κινητοποιήσεις των κατοίκων, αλλά και η επίθεση κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο. Βλέπετε ο Mitsos αλλά και ο έτερος Καπαδόκης, ο Kristos, διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς και τίποτα δεν μπορεί να ταράξει την αόρατη μηχανή κοπής χρυσών μονέδων.

Οι απώλειες, όμως, της Eldorado Gold κάθε Δευτέρα στο ταμπλό TSX (Toronto Stock Exchange) έβγαζαν την εταιρία στα κόκκινα. Οποία ύβρις, για μια εταιρία που έχει καταφέρει το ακατόρθωτο…
χωρίς να έχει βγάλει ούτε μια ουγγιά χρυσό από τη Χαλκιδική, βγάζει εδώ και χρόνια δισεκατομμύρια παίζοντας χρυσό αέρα στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και του Λονδίνου.

Και για του λόγου το αληθές, ιδού τα στοιχεία για τον χρηματιστηριακό αέρα:

  • Το 2003 παραχωρήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο στην Ελληνικός Χρυσός τα δικαιώματα εκμετάλλευσης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Το 2012, και χωρίς να έχει εκτελεστεί καμιά εργασία, η Eldorado Gold τα έβαλε στο χαρτοφυλάκιό της με την αξία τους να αποτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ!
  • Το 2013 τα κοιτάσματα χαλκού και χρυσού στις Σκουριές είναι αξίας άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Kristos: Το χρυσό βαρίδι

Ο mister G χρεώνει τις γκάφες και το μέτωπο που έχουν οι κάτοικοι κατά της επένδυσης στην Ελληνικός Χρυσός, αλλά και στον Kristo, πολιτικό που έχει συνδέσει την καριέρα του με τα μεταλλεία και έχει αρχίσει να γίνεται για τους καναδούς επενδυτές το βαρίδι της υπόθεσης.

Στον Mitsos o mister G χρεώνει ότι νόμιμες θεωρητικά εργασίες γίνονται παράνομα, αφού δεν φρόντισαν να πάρουν τις απαραίτητες άδειες, ποντάροντας στον τσαμπουκά. Του χρεώνουν ότι προχώρησε σε εργασίες εντός του δάσους χωρίς να έχει λάβει εγκρίσεις για τις τεχνικές μελέτες. Και ακόμα του χρεώνουν ότι δεν ενδιαφέρθηκε να πάρει ούτε τις απαραίτητες άδειες από την πολεοδομία για παρεμβάσεις που έγιναν στο εργοτάξιο, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν μετά από έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών αυθαίρετες!

Ο mister G, όμως, τα έχει πάρει στο κρανίο και με τον Kristos. Όπως λέει, μόνο τα ρουσφέτια τον ενδιαφέρουν, και να πιέζει για να διοριστεί κάθε άσχετος παρατρεχάμενός του. Ο Kristos, μάλιστα, υπόσχεται αδιανόητα πράγματα, όπως μονιμοποίηση, λες και η καναδική εταιρία είναι δημόσια υπηρεσία. Και με τις ανόητες υποσχέσεις του που δεν εκπληρώνονται έχει αρχίσει η μουρμούρα και από τα «δικά τους παιδιά», που βλέπουν ότι η θέση εργασίας έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα ολίγων μηνών. Έτσι κανένας δεν εξεπλάγη όταν ο mister G του είπε απλώς «Kristos, I just called to say you are malaka» και του έκλεισε το ακουστικό στη μούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.