Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Από Seleo και alterthess


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

15.00: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 12 Μαρτίου στην Κομοτηνή.

14.45: Το μέλος της επιτροπής αγώνα, Λάζαρος Τόσκας, δήλωσε πως "ο αγώνας συνεχίζεται και η κυβέρνηση αυτή θα πέσει από την Χαλκιδική"

14.30: Όπως ακούστηκε από τα μικρόφωνα την συγκέντρωση χαιρετίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, Αντιμπ. Συνεργασία, Αντεξουσιαστική Κίνηση, οι καθηγητές των ΤΕΙ και μια σειρά συλλόγων, σωματείων και ενώσεων.

14.20: Οι διαδηλωτές περικυκλώνουν τον Λευκό Πύργο. Στην πλατεία έχει στηθεί μικροφωνική και θα ακολουθήσουν ομιλίες.



14.00: Η αστυνομία έχει κλειδώσει τον Λευκό Πύργο και δεν επιτρέπει στους φωτογράφους να ανέβουν. Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος έχει ζητήσει να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους για την επιχείρηση της Αστυνομίας.

13.26: Η πορεία έχει στρίψει στην οδό Βενιζέλου και βγαίνει στην παραλιακή λεωφόρο με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο

13.10: Πλέον η πορεία ξεπερνάει τους 20.000. Στην πορεία των εκπαιδευτικών συμμετέχουν και δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ

13.05: Η πορεία των εκπαιδευτικών συνάντησε την πορεία ενάντια στα μεταλλεία στο ύψος της Αγ. Σοφίας. Θα ενωθεί μαζί της ακολουθώντας την ουρά της τεράστιας πορείας ενάντια στα μεταλλεία.

Δείτε το βίντεο http://youtu.be/UhAkFi7pClw

13.00: Πάνω από 17.000 η συμμετοχή στην πορεία. Αυτή τη στιγμή η κεφαλή βρίσκεται στο ύψος της Ικτίνου ενώ το τέλος της βρίσκεται πριν τη ΧΑΝΘ


12.50: Τεράστιος ο όγκος της πορείας. Σε λίγη ώρα θα χουμε εκτίμηση μεγέθους. Κυριαρχούν συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και στον Πάχτα


12.25: Η κεφαλή της πορείας ξεκίνησε και μπήκε στην Τσιμισκή ενώ το πίσω μέρος φτάνει στο Δημαρχείο. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος. Σύνθημα που ακούγεται: "Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή να διώξουμε τον Μπόμπολα απ' την Χαλκιδική".

12.10: Έχει κλείσει η Εγνατία από την διαδήλωση των εκπαιδευτικών που γίνεται στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κατεβαίνει κόσμος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όλοι στους δρόμους!

12.05: Η προσέλευση του κόσμου είναι συνεχής.


Ο κόσμος φωνάζει το σύνθημα "Χούντα, ΕΛΑΣ, Αντώνης Σαμαράς" ενώ στην κεφαλή της πορείας υπάρχει πανώ με τις φωτογραφίες Τσοχατζόπουλου, Παπακωνσταντίνου, Πάχτα το οποίο γράφει "αυτοί υπέγραψαν την καταστροφή της Χαλκιδικής".

11.50: Η διαδήλωση βρίσκεται ήδη στο δρόμο. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και η κεφαλή των μπλοκ βρίσκεται ήδη μπροστά στη ΧΑΝΘ με κατεύθυνση την Τσιμισκή. Για πρώτη φορά υπάρχει συμμετοχή του ΠΑΜΕ ενώ η συνεχής ροή κόσμου προϊδεάζει για μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία

Και όσο εσείς στέλνετε στρατούς, εμείς θα έχουμε αλληλέγυους όλους τους λαούς...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.