Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΥ "ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"

Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
Οι πραγματικά χιλιάδες Χαλκιδικιώτες,
και όχι μόνο, που διαδήλωσαν κατά 
της καταστροφής της Χαλκιδικής
στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Π.Θ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Πολύ καλό το άρθρο "ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ", αφού περιγράφει αναλυτικότατα το τεράστιο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που ισοδυναμεί με Εθνική Προδοσία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι το οικονομικό, αλλά η ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου μας (Χαλκιδική και Β. Ελλάδα) και η βίαιη εκτόπιση κάθε άλλης οικονομικής δραστηριότητας, αφού η ανοικτή εξόρυξη και ο χημικός εμπλουτισμός για λήψη των μετάλλων (και όχι χρυσού μόνον) θα μετατρέψει την ομορφότερη περιοχή της Χαλκιδικής, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και την Πύλη του Αγίου Όρους σε κρανίου τόπο. Ξεκοιλιασμένα βουνά με χιλιάδες τόνους εκρηκτικά ρύπανση νερών, εδάφους, θάλασσας και αέρα με βαρέα μέταλλα και θανατηφόρα χημικά, τέλεια και οριστική, μη-αναστρέψιμη καταστροφή ενός αρχέγονου φυσικού περιβάλλοντος που είναι τροφός και ζωοδότης μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Η ομορφότερη περιοχή της χώρας μας χαρακτηρίστηκε.... "μεταλλευτική"!!!, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος σχεδιάζει να μετατρέψει τον υπ' αριθμό τρίτο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας (τη Χαλκιδική) σε ένα άλλο Λαύριο, μια άλλη Πτολεμαΐδα. Ποιος θα διανοούνταν σήμερα να πάει για διακοπές σε μια από αυτές τις περιοχές;;;; Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Αλιεία, Τουρισμός,...ΟΛΑ καταστρέφονται, αφού με βάση σχετικά πορίσματα των πλέον αρμόδιων φορέων (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Επιτροπή Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., Γεωπονική Σχολή Α.Π.Θ.) καμμία από αυτές τις παραγωγικές δραστηριότητες δεν μπορεί να συνυπάρξει με ένα Φαραωνικής κλίμακας έργο που οδηγεί σε πλήρη και μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή.

Έτσι έρχεται και δένει ένα τεράστιο (πρωτοφανές) πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο με μια τέλεια, μη-αναστρέψιμη περιβαλλοντική και κοινωνικο-οικονομική καταστροφή ενός ευλογημένου τόπου και στη συνέχεια όλόκληρης της Β. Ελλάδας (τουλάχιστον, γιατί άγνωστα τα σχέδιά τους για την υπόλοιπη χώρα).

Δυστυχώς η φίμωση των ΜΜΕ δεν επιτρέπει την ενημέρωση του Ελληνικού λαού και φτάσαμε στο τραγικό σημείο να ενδιαφέρονται τα ξένα ΜΜΕ και να σιωπούν τα δικά μας. Μια μεγαλειώδης πορεία διαμαρτυρίας στις 24.11.12 στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίστηκε "αόρατη πορεία" γιατί πέρασε απαρατήρητη από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Ευτυχώς αρκετοί φορείς οργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και εκδίδουν Ψηφίσματα. Αρκετοί Δήμοι (Καλαμαριά, Αμπελόκηποι, Βόλβη, κλπ) εξέδωσαν καταδικαστικά ψηφίσματα γιατί απειλούνται άμεσα από τη μεταφορά σκόνης βαρέων μετάλλων (δεδομένου ότι η σκόνη της Αφρικής ταξιδεύει 1100 χλμ, η σκόνη των μεταλλείων θα καλύψει λογικά ολόκληρη τη χώρα μας). Επιτροπές αγώνα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια (ακόμα και στην Αθήνα) και η αντίσταση του λαού στην άνευ όρων παράδοση και καταστροφή της πατρίδας μας γιγαντώνεται.

Με ευχές για όλους και για την επιτυχία του ιερού αγώνα που δίνουμε (με τη χάρη του Θεού),
Χ.Ν.Λαζαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.