Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΗΤΣΟ! ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΩΝΕ ΠΑΡΩΝ!

Από Διόνυσος Δεβελίκι Χαλκιδικής

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ...


"Η απάντησή μου σε σχόλιο για το θέμα του χρυσού της Χαλκιδικής.

Αγαπητέ Άκη Καλημέρα!

Είναι δεδομένο ότι το ξεπούλημα της πατρίδας μας με συντάσσει χρόνια τώρα με όλον τον αδικαίωτο Ελληνικό Λαό που διψά για ελευθερία και προκοπή.

Είναι δεδομένο ότι η εξόρυξη του όποιου κοιτάσματος χρυσού στην Χαλκιδική, μα και στη Θράκη, θα ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ περιοχές ζωτικότατης σημασίας για τη ζωή μας (μιλάω για το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε, την θάλασσα, την τροφική μας αλυσίδα, το δάσος, το υπέδαφος, τα μικρά και μεγαλύτερα ποτάμια των περιοχών, τα φαράγγια κ.α.) Ο δηλητηριώδης, καταστροφικός τρόπος της εξόρυξης θα δημιουργήσει το σύγχρονο Ελληνικό Ελ Ντοράντο.

Είναι δεδομένο ότι λέμε ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ και ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

Παρεμπιπτόντως, ζω σε μια περιοχή, η οποία θα θιχτεί από τις καταστροφικές συνέπειες, μέσω του υδροφόρου ορίζοντα μα και λόγω της μεταφοράς φερτών υλικών. Φερτά υλικά που θα ταξιδέψουν με τους, ανατολικής διεύθυνσης, ανέμους της περιοχής μας. Θα φτάνουν σε εμάς σαν τοξικό νέφος (σκόνη από την εξόρυξη). Στην συνέχεια θα πέφτουν στο έδαφος σαν όξινη τοξική βροχή. Σε ευθεία λοιπόν η περιοχή μας (Μεσημέρι Θεσσαλονίκης) θεωρείται εν δυνάμει από τους επιστήμονες μέσα στην ευρύτερη επικίνδυνη ζώνη!

Τώρα για να βάλουμε και κάποια πράγματα στη σειρά τους:
1)Είμαι από τους πρώτους, που συμμετείχαν στις πρώτες κινητοποιήσεις πριν πολλά πολλά χρόνια, στην Ολυμπιάδα αν θυμάμαι καλά, όπου βρέθηκα να τραγουδάω σε μια εξέδρα, με λιγοστούς τρελούς από κάτω, συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, με τα ΜΑΤ απέναντι για "περιφρούρηση".

2)Συμμετείχα ξανά και ξανά σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας,( όπως στην Ορμύλια πριν 2 χρόνια), όπου δηλώθηκα με άλλους πολίτες, σαν πολιτικό ον, ενάντια στα σενάρια "εξανθρωπισμού" της καταστροφής που επιχειρεί η εταιρία και ο συνεταίρος της το κράτος. Η υπογραφή μου ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ που πρέπει!

3) Έγινα κομιστής του μηνύματος εναντίον του χρυσού σε όλη την Ελλάδα σε ανθρώπους που αφουγκράζονται, αγωνιούν και ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ μέσω της δουλειάς μου.

4)Γνώρισα κάποια από τα παιδιά της περιφρούρησης, στο φυλάκιο στις Σκουριές, σε επίσκεψή μου στον τόπο της επιχειρούμενης καταστροφής, με ντόπιους φίλους μου. Κατανόησα από κοντά την προσπάθεια και την αγωνία τους. Χάρηκα γιατί υπάρχουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι, που ταυτίστηκαν με τόση πίστη με τον τόπο τους, σε έναν μόνο σκοπό. Να ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

5) Διέθεσα τον εαυτό μου, το συγκρότημα μα και τον τεχνικό εξοπλισμό μου (ήχο-φως) στην τότε οργανωτική επιτροπή, με σκοπό την διοργάνωση ενός τριήμερου κάμπινγκ διαμαρτυρίας, με δρώμενα και συναυλίες ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.

Στην προσπάθειά της η οργανωτική επιτροπή απευθύνθηκε σε ομότεχνους με την διαφορά ότι:

...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΥΚΑΙΡΟΥΣΕ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ...

Στη συνέχεια αντιλήφθηκα όλους αυτούς που δεν ευκαιρούσαν... να υπερθεματίζουν, ψωροπερήφανα βασιλικώτεροι ...για μία ακόμη φορά ΜΟΝΟΙ...Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πέρυσι έγινε μια προσπάθεια να γίνει η "Πρωτομαγιά" στο βουνό. Το βουνό όμως έχει δικά του σχέδια! Ο καιρός δεν ευνόησε λόγω βροχής και κακοκαιρίας! Παρόλα αυτά πάλι δεν ευκαιρούσαν...

Έχεις λοιπόν μεγάλο δίκιο φίλε μου ότι άλλο η ΒΑΡΒΑΡΑ...αλλά έχεις μεγάλο άδικο... γιατί άλλοι κάνουν την ΓΑΡΓΑΡΑ, χρόνια τώρα οι ίδιοι και οι ίδιοι!

Κλείνοντας :
ΔΗΛΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΙΑΤΙΘΕΜΑΙ ΚΑΙ... 

ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ!

Με εκτίμηση
Δημήτρης Ζερβουδάκης "


Μακριά πολύ μακριά να ταξιδευούμε...!!
Αδέρφια Ζερβουδάκη και αδέρφια Δουράκη μαζί!!
Εκεί σε μια γωνιά στon Dioniso στο Δεβελίκι "πίνοντας Wiskey"...μιάς και το τσιγάρο Camel μας τέλεψε (non-smokers πλεόν όλοι !!)...!Υ.Γ: Μήπως έφτασε ο καιρός για το Φεστιβάλ του Αρχέγονου Δάσους;
Δημήτρης Ζερβουδάκης , Γιάννης Αγγελάκας και Πάυλος Παυλίδης είναι εδώ και μας στηρίζουν έμπρακτα! Μήπως ήρθε ο καιρός;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.