Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Προπηλάκισαν τον Μανόλη Λαμτζίδη για τα μεταλλεία Χαλκιδικής - Σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας

Από ParousiaZw


Τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλη Λαμτζίδη προπηλάκισαν άγνωστοι που παρουσιάστηκαν ως εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. "Θέλουμε δουλειά" του είπαν, μεταξύ άλλων. 

Ο δικηγόρος τη στιγμή εκείνη κολλούσε αφίσες για την "πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού" που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11.30 το Σάββατο, με αφετηρία το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν οι επιτροπές αγώνα από Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Θράκη που διαμαρτύρονται για τη λειτουργία ορυχείων κοντά στα σπίτια τους.

Στην αφίσα υπάρχουν χάρτες στους οποίους τονίζεται η απόσταση των 62 χιλιομέτρων που χωρίζουν τη Θεσσαλονίκη από τα μεταλλεία Σκουριών Χαλκιδικής και, των 1100 χιλιομέτρων, από τη έρημο Σαχάρα. "Η τοξική σκόνη δεν έχει σύνορα" επισημαίνουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας: Αν θέλετε μεταλλωρύχοι δουλειά, τα μπογαλάκια σας και σε καμιά πιο ανεπτυγμένη χώρα όπως είναι η Φιλανδία, που δεν συμβαίνουν και ατυχήματα ή ακόμη καλύτερα στην υπέρ ανεπτυγμένη με τα μεταλλεία Αφρική, όπου οι μεταλλωρύχοι εκεί έχουν γίνει ζάμπλουτοι και γιαυτό το λόγο έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές (και αναγκάζονται να πουλάνε cd για να ζήσουν). Για να μείνετε σαν μεταλλωρύχοι στην Χαλκιδική, μπείτε στα λαγούμια σας στο Στρατώνι   και συνεχίστε την υπόγεια εξόρυξη. Για οποιοδήποτε άλλη εξόρυξη στη Χαλκιδική ούτε στα όνειρα σας.... μας έχετε βρει είδη απέναντι σας! 


Περιμένουμε να μας υποδείξετε και κάποιο μεταλλευτικό παράδεισο πρότυπο σας όπου τα μεταλλεία συνυπάρχουν και με άλλου είδους επενδύσεις και που η αποκατάσταση μετά το πέρας των εργασιών επαναφέρει την περιοχή στην πρότερη της μορφή. Μπορείτε;;; Άντε να σας δούμε γιατί μέχρι σήμερα όλα τα πρότυπα σας κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.