Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ιερισσού: ''Ευχαριστώ τον Θεό που πάτησα το χώμα της Μακεδονίας'' (ΦΩΤΟ)

Από Romfea.gr


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Φώτο: Αρναία, Γιώργος Φερδής

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ την λαοθάλασσα, που με υποδέχθηκε σήμερα", ανέφερε ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερείου κ. Θεόκλητος, κατά την υποδοχή του σήμερα στην Αρναία.

Κλήρος, άρχοντες του τόπου και ο λαός της Αρναίας που υποδέχθηκε σήμερα τον Μητροπολίτη τους, τον οποίο τον καλωσόρισαν με χειροκροτήματα και φωνάζοντας ΑΞΙΟΣ!

"Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να πατήσω πρώτα το χώμα της Αρναίας, τον ευλογώ και τον ευχαριστώ γιατί με αξίωσε να πατήσω το χώμα της Μακεδονίας και της Χαλκιδικής!", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόκλητος.

Σε άλλο σημείο αναφερόμενος για τον λαό τόνισε: "Θέλω όταν απέλθω από τον κόσμο, να μπορεί να είμαι υπερήφανος για τούτο τον λαό και να θυμάμαι! Άλλη ποιότητα! Άλλοι άνθρωποι με ανοιχτές καρδίες, Μακεδόνες με ιστορία και πνευματικότητα. Αρωματισμένοι από την αλμύρα μεν της θάλασσας και του βουνού το αέρι, αλλα από την άλλη μεριά από το λιβλανι του Αγίου Όρους".

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού αναφερόμενος στα περί χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Θέλω να θυμήσω σε μερικούς που λένε ότι θα γίνει χωρισμός Εκκλησίας και πολιτείας, ότι τι να χωρίσουν την σάρκα από τα οστά; Το αίμα από την καρδία και την συνείδηση; Ξεχνάνε μερικοί ότι η ελευθερία και η συνείδηση αυτού του Έθνους, συνελήφθη στους νάρθηκες των ναών και των Ιερών Μονών, μεγάλωσε κάτω από τους τρούλους των ναών".

"Τους ανθρώπους τους οποίους υπηρετεί η Πολιτεία η Εκκλησία τους διακονεί! Ποιούς να χωρίσουμε; Τον λαό δεν μπορούμε να τον χωρίσουμε από την Εκκλησία, γιατί είναι μάνα του ήταν, μάνα του ήταν και μάνα του θα μείνει", πρόσθεσε ο κ. Θεόκλητος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιερισσού, ανέρθηκε στην κρίση που βιώνει η χώρα μας, τονίζοντας ότι "η κρίση που έχει επέλθει τώρα τελευταία, θα ξεπεραστεί μην φοβάστε!"

"Θαρρώ πρέπει όλη να ακούσουμε τους στίχους του έλληνα νομπελίστα που λένε: Με τη καρδιά, με τη πνοή, τι πόθους και τη πάθος, πήραμε την ζωή μας λάθος! Αλλάξαμε ζωή; Πρέπει να αλλάξουμε ζωή…", σημείωσε ο νέος Μητροπολίτης Ιερισσού.

Εν συνεχεία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, τελέστηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Τον νέο μητροπολίτη υποδέχθηκαν εντός του ναού πλειάδα αρχιερέων, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές καθώς και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ανέγνωσε την εγκύκλιο της εκλογής του Μητροπολίτη Θεοκλήτου, καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα.

Τον Μητροπολίτη Ιερισσού εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίοθυ, προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος.

Επίσης τον νέο Μητροπολίτη Ιερισού, προσφώνησε και ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

"Oι κάτοικοι της επαρχίας ταύτης έχουν γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, ειναι απλοί και καλοκάγαθοι με βαθιά πίστη και αγάπη στην Εκκλησία. Σέβονται τον Επίσκοπό τους, και τους κληρικούς! Οι πιστοί της επαρχίας Σας, θα είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στο ποιμαντορικό σας έργο, και πάντοτε θα είναι πρόθυμοι για τον επίσκοπο τους", ανέφερε ο κ. Νικόδημος.

Λόγο εκφώνησε και ο Μητροπολίτης Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος συγκινημένος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Σήμερα αυτή η μητρόπολη γίνεται για σένα η γη της επαγγελίας! Ωφείλης να ανταποκριθείς στις ευθύνες της Εκκλησίας και του λαού σου..."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.