Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Χαλκιδική θα νικήσει την βαρβαρότητα!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Καταγγέλλουμε σε όλο τον δημοκρατικό λαό την εγκληματική και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας με τις ορδές των ΜΑΤ ενάντια στους χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές, την Κυριακή 21 του Οκτώβρη στις Σκουριές στην Χαλκιδική. Χτύπησαν, προπηλάκισαν και έριξαν με δολοφονική μανία χημικά αδιάκριτα, τραυμάτισαν γυναίκες, έσπασαν αυτοκίνητα συνέλαβαν στον σωρό ανθρώπους αποδίδοντας τους ολοφάνερα ψεύτικες κατηγορίες, επιτέθηκαν σε βουλευτές και μετέτρεψαν την περιοχή γύρω από τις Σκουριές σε πολεμικό τοπίο. Όλα αυτά δεν είναι υπερβάλλων ζήλος, αλλά αποτέλεσμα   ρητών εντολών της κυβέρνησης των τριών κομμάτων-υπηρετών των πολυεθνικών και των εργολάβων. Αυτών, δηλαδή, που βρίσκονται πίσω από την θανατηφόρα και ληστρική επένδυση και  που θέλουν να κερδίσουν εκατομμύρια καταστρέφοντας την Χαλκιδική, ληστεύοντας τον ορυκτό πλούτο της και μετατρέποντας τους εργάτες σε δούλους στα ορυχεία του θανάτου.

Ο λαός της Χαλκιδικής έδειξε πως δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί και να υποκύψει στην εγκληματική βία των κατοχικών δυνάμεων που υπερασπίζονται τους καταστροφείς του τόπου  του. Δεν θα καμφθεί από εκβιασμούς και προσπάθειες διαίρεσης.  Κάθε φορά που τα ΜΑΤ κτυπάνε μια ειρηνική κινητοποίηση η επόμενη είναι πιο μαζική και μαχητική. Αυτό έγινε μέχρι τώρα και αυτό  θα γίνει και από εδώ και πέρα.

Ο λαός της Χαλκιδικής δεν είναι μόνος του. Ένα μεγάλο κύμα πανελλαδικής αλληλεγγύης πρέπει να υψωθεί και να τον συμπαρασταθεί  στον αγώνα του, σπάζοντας στην πράξη την συστηματική αποσιώπηση και παραπληροφόρηση  των καθεστωτικών ΜΜΕ, πίσω από τα οποία δύσκολα κρύβονται οι εργολάβοι-επενδυτές.

Το ΚΚΕ(μ-λ) ενώνει την φωνή του με την παλλαϊκή απαίτηση να σταματήσουν οι διώξεις στους διαδηλωτές, να φύγουν τα ΜΑΤ από τις Σκουριές και να σταματήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του ορυχείου του θανάτου. Καλεί τις μαζικές λαϊκές κινήσεις, τα συνδικάτα και την κάθε μαζικό φορέα να συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.


ΚΚΕ(μ-λ)

22 του Οκτώβρη  2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.