Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012-09-13 ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΘΕΜΑ ‘’ ΣΚΟΥΡΙΕΣ’’ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

Ας το πάρουν απόφαση η ELDORADO GOLD/ΑΚΤΩΡ και η Διοίκηση της Αστυνομίας/ΜΑΤ που την υπηρετούν. Τα συρματοπλέγματα οι μπάρες, οι ηλεκτρονικές συσκευές ‘’ανίχνευσης/εντοπισμού εισβολής’’ θα ξηλωθούν από τις ‘’Σκουριές’’. Ο στρατός των πληρωμένων κουκουλοφόρων και νεοπροσληφθέντων για διακοπές στο δάσος ‘’εργαζομένων’’ θα πάει στα σπίτια του. Το δάσος στις ‘’Σκουριές ‘’, τα δάση των 317.000 στρεμμάτων της ‘’μεταλλευτικής περιοχής’’ στη Β.Α. Χαλκιδική θα μείνουν Δημόσια και ανέπαφα. 

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, δώσαμε μια ακόμη σκληρή μάχη στο βουνό μας. Αντιμετωπίσαμε δύναμη 23 διμοιριών ΜΑΤ και δεκάδων ‘’έμφορτων’’ περιπολικών υποστηριζόμενη από δυο ελικόπτερα της Αστυνομίας. Χρησιμοποίησαν τόνους χημικών και βομβίδων. Πυροβολούσαν αλύπητα με σφαίρες απόκρουσης. Δεν μας σταμάτησαν. Κανείς δεν θα μας σταματήσει ποτέ. Θα ανεβαίνουμε στο βουνό μας ελεύθερα. Είναι ο τόπος μας. Οι υπόλογοι Υπουργοί των κυβερνήσεων των ‘’επενδυτών’’ ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ στις Επιχειρήσεις παροχής προστασίας των Καναδών και του Μπόμπολα. Ήταν οι συντάξεις και τα φάρμακα των Ελλήνων που ληστεύονται από την κυβέρνηση της Τρόικας για να πληρωθεί η προστασία των καταπατητών της Δημόσιας περιουσίας της Β.Α. Χαλκιδικής. 

Στην αποχώρησή μας από το βουνό αργά το βράδυ της Κυριακής, τα ΜΑΤ και τα περιπολικά στήσαν μπλόκα στις εξόδους των δασικών δρόμων υπό την Αρχηγία του μόλις αναβαθμισμένου σε Ταξίαρχο για τις επιχειρήσεις προστασίας της ‘’Εταιρείας’’ Διοικητή Αστυνομίας Χαλκιδικής κ. Παπουτσή! Αυτοπροσώπως ο κ. Διοικητής προέβει στη σύλληψη στο προσκύνημα Μ. Παναγίας δυο νεαρών «επειδή διαδήλωναν κατά των Μεταλλείων». Ένας άσχετος με τις Σκουριές που γύρισε από τη δουλειά του σε ξενοδοχείο της Ουρανούπολης, συνελήφθει «φέρων αυτού πέτρες». Και ο τέταρτος συλληφθείς «έφερε μεθ’ εαυτού αυτοσχέδια… σφεντόνα». 

Θα δικαστούν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στον Πολύγυρο. Θα είμαστε όλοι εκεί «διαδηλώνοντας κατά των Μεταλλείων» για να μας συλλάβουν ΟΛΟΥΣ για αυτό το ιδιώνυμο ‘’έγκλημα’’. 

Τα κανάλια της Χαλκιδικής δεν είδαν τίποτα. Όπως όλα τα χρόνια που το θέμα των Μεταλλείων Χρυσού συνταράσσει τη Χαλκιδική και την Ελλάδα, το SUPER και το ΧΤV δεν βλέπουν τίποτα και περιμένουν τα δωράκια τους κι αυτή τη φορά. 

Τα ΜΜΕ ‘’Εθνικής Εμβέλειας’’ μας βάφτισαν «ακροαριστερά τάγματα εφόδου» (Καθημερινή), «αναρχικούς», «περιθωριακούς» και «τρομοκράτες». Είμαστε Πολίτες αυτής της χώρας κάθε πολιτικής απόχρωσης, οικογενειάρχες εργαζόμενοι και φορολογούμενοι με αναφαίρετο δικαίωμα να προστατέψουμε τη ζωή μας, τα παιδιά μας και τον Τόπο μας. 

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 

ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. 

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ.

3 σχόλια:

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.