Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου των Οικολόγων-Πράσινων


Η συνέχιση των εργασιών της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Χαλκιδική οδηγεί σε καταστροφή πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνέχιση των εργασιών της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” στη Χαλκιδική, πέραν του ότι οδηγεί με βεβαιότητα στην ανεπανόρθωτη καταστροφή ενός πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, φέρνει στο προσκήνιο τη στρεβλή κυρίαρχη άποψη για το τι συμφέρει την εθνική οικονομία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θωρούμε πως η θυσία ενός τόνου πλούσιας γης για την εξαγωγή ενός γραμμαρίου χρυσού σε έκταση μεγαλύτερη των 300.000 στρεμμάτων, θα καταστρέψει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες θα δημιουργήσει, ενώ η επίκληση της υποθετικής μελλοντικής φορολόγησης των κερδών της εταιρίας, αν υπάρξουν, αποτελεί φύλλο συκής για την προάσπιση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος και όχι υπέρ της εθνικής οικονομίας.
Σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, επείγει να επαναπροσδιορίσουμε ποιες οικονομικές δραστηριότητες είναι όντως συμφέρουσες, ποιες δηλαδή, παράγουν υπεραξία και όχι κρανίου τόπο και ποιες μπορούν να συνυπάρξουν αλληλοσυμπληρώνοντας η μία την άλλη. Αντί να εξάγουμε χρυσό, στερώντας από τις μελλοντικές γενεές τη δυνατότητα να επιζήσουν με αξιοπρέπεια, ας επενδύσουμε βιώσιμα στον πραγματικό πλούτο της πατρίδας του Αριστοτέλη κι ας αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, το περιβάλλον ως θεμέλιο ευημερίας και όχι ως αντικείμενο λεηλασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.