Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Από το ΣτΕ


Την Τετάρτη 6/6/2012, εκδικάστηκαν στο ΣτΕ οι αιτήσεις φορέων και κατοίκων της Χαλκιδικής,κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ», ουσιαστικά για την ακύρωση του έργου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκαν τα νομικά επιχειρήματα των διαδίκων από τους νομικούς τους εκπροσώπους. 

Θυμίζουμε ότι οι φορείς και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής στρέφονται κατά του ΥΠΕΚΑ, που έχει υπογράψει την περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ παρέμβαση έκανε και η εταιρεία με πολυπληθές νομικό επιτελείο. Κατατέθηκαν τα σχετικά έγγραφα κάθε πλευράς και δόθηκε χρονική περιθώριο, μέχρι τις 5/7/2012, για να κατατεθούν οποιαδήποτε συμπληρωματικά έγγραφα. Μετά τη μελέτη του σχετικού υλικού, θα ακολουθήσει η απόφαση, της οποίας ο ακριβής χρόνος παραμένει άγνωστος. Στη διαδικασία δεν είχε κατατεθεί αίτημα διακοπής εργασιών, μέχρι την έκδοση της απόφασης.Συνεπώς, η απόφαση που θα εκδοθεί θα αφορά στην ουσία της προσφυγής.
Δυναμικό «παρών» έδωσαν δεκάδες κάτοικοι της Μεγάλης Παναγιάς και της Ιερισσού, που ταξίδεψαν στην Αθήνα, ακριβώς, γι αυτό το σκοπό και που παρέμειναν για ώρες στην είσοδο του ΣτΕ, μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης. Εκεί είχαν τη συμπαράσταση πολλών αλληλέγγυων ενεργών πολιτών, που ανταποκρίθηκαν σε σχετικά καλέσματα της Επιτροπής αλληλεγγύης, καθώς και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων της Αττικής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.