Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Απολογισμός Παπακωνσταντίνου


Δεν το πρόλαβε πριν τις εκλογές της 6ης/5/2012, το έκανε τώρα. Χθες (17/5/2012) δημοσιοποιήθηκε από το ΥΠΕΚΑ ένα κείμενο με τίτλο: "υλοποίηση προγράμματος ΥΠΕΚΑ"

Αφορά στα έργα και τις ημέρες του ΥΠΕΚΑ, κυρίως της περιόδου Παπακωνσταντίνου.

Είναι πάρα πολλά τα σημεία που "σηκώνουν" σχολιασμό, σημειώνω, απλά, σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πως υπερασπίζεται την επένδυση για το χρυσό στη Χαλκιδική (σελίδα 44).

Από μια άλλη σκοπιά, εξίσου σημαντική είναι και η έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που δημοσιοποιήθηκε στις 16/5/2012 και αφορά στην περίοδο 2010 -2011: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=1833&language=el-GR
Θεωρώ ότι η έκθεση έχει τεράστιο χρηστικό ενδιαφέρον, επειδή:

  • παρέχει σημαντική πληροφόρηση για περιπτώσεις ελέγχων και περιβαλλοντικών παραβάσεων
  • δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας που επικρατεί, με δεδομένο ότι οι έλεγχοι ήταν περιορισμένοι (και λόγω μικρού δυναμικού της υπηρεσίας)
  • αναδεικνύει περιπτώσεις για τις οποίες χρειάζεται βαθύτερος έλεγχος και παρακολούθηση της υλοποίησης των μέτρων και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν
  • δίνει "τροφή" στις δραστηριότητες τοπικών και θεματικών πρωτοβουλιών με επίκεντρο σημαντικά ζητήματα, που έχουν και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Σημειώνω ότι από την απαρίθμηση των σημαντικότερων ελέγχων του 2010 απουσιάζει ο έλεγχος που  έγινε στις εγκαταστάσεις του ομίλου Μυτιληναίου, στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Η σχετική πράξη παράβασης εκδόθηκε στις 16/1/2012 και, ίσως, αυτή να είναι η δικαιολογία για τη μη αναφορά στην έκθεση. Για τις παραβάσεις αυτές έχει επιβληθεί το επιεικές πρόστιμο των 156.240 ευρώ από την περιφέρεια Στερεάς. 

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

Σε ανάλογο έλεγχο του 2008 είχαν εντοπιστεί σοβαρότατες παραβάσεις και είχε επιβληθεί πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.