Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τι Κυπρος τι Σκουριες


Εικόνες πράσινης γραμμής στα κατεχόμενα της Κύπρου αντίκρισαν χθες το πρωί στις Σκουριές, ανήμερα Πρωτομαγιάς, οι χιλιάδες διαδηλωτές που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην Eldorado και την νέα μεταλλευτική δραστηριότητα. Συρματοπλέγματα, φυλάκια και συστήματα συναγερμού, κλούβες και ΜΑΤ παρατεταγμένα που δεν ταίριαζαν στην ομορφιά της φύσης και του βουνού.
Οργή και αγανάκτηση γι' αυτό που είδαν να γίνεται ενάμιση σχεδόν μήνα μετά την παράνομη κατάληψη και έλεγχο των εισόδων εξόδων της περιοχής από την εταιρία με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας και των ΜΑΤ.Η φάλαγγα των αυτοκινήτων ανεμπόδιστα ανέβηκε από το Χοντρό δέντρο, πέρασε από τις φραγμένες εκτάσεις και έφτασε στο Τρανό ραχώνι.
Εκεί "οι προτάσεις έπεφταν βροχή" για κλιμάκωση της κινητοποίησης. Επικράτησε η γνώμη των ψυχραιμότερων και αποφεύχθηκαν συγκρούσεις με τους "ανέξοδους για την εταιρία προστάτες" (ΜΑΤ), μιας και στους δικούς της υπαλλήλους είχε δόση άδεια να γιορτάσουν την "αργία".
Η έξοδος ολοκληρώθηκε ομαλά από τους ελεύθερους αγροτικούς δρόμους προς Ιερισσό και Μ.Παναγία.
Οι πολίτες έδειξαν για ακόμα μία φορά πως ενωμένοι κατακτούν δικαιώματα και ελευθερίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.