Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γαλάζια Σημαία σε 394 ελληνικές ακτές. Έκπληξη παρουσιάζει μια γαλάζια σημαία....



Επτά περισσότερες από πέρυσι είναι οι βραβευμένες ακτές της Ελλάδας, η οποία κατέχει και φέτος τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 χώρες.



Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.

Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για το 2012 είναι και πάλι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 ακτές, αντίστοιχα. Η Χαλκιδική «ανέκαμψε» κι ενώ πέρυσι η σημαία είχε υποσταλεί σε 10 ακτές της, φέτος θα κυματίζει σε 35 παραλίες (δηλαδή σε 5 περισσότερες από πέρυσι).

Σε επίπεδο δήμων πρώτη παραμένει η Κέρκυρα με 35 βραβευμένες ακτές, δεύτερη η Ρόδος με 32 και τρίτος ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου με 22 ακτές.

Η σημαία δεν θα κυματίζει το φετινό καλοκαίρι σε μία παραλία του δήμου Βόλου, σε μία του δήμου Ιεράπετρας και σε πέντε ακτές του δήμου Λέσβου.

Στο νομό Αττικής, η Γαλάζια Σημαία θα κυματίζει σε Σχινιά/Καράβι, Μπρεξίζα, Αυλάκι, Μαύρο Λιθάρι, Ανάβυσσο (κεντρική), Λαγονήσι (Grand Beach, Mediterraneo, Κοχύλια), Βάρκιζα, Αστέρα Βουλιαγμένης και Βούλα Α.

Στη Θεσσαλονίκη, βραβεύονται από το δήμο Βόλβης οι: Σερραϊκή, Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά, Σταυρός (κεντρική, ανατολική και δυτική). Από τον Δήμο Θερμαϊκού οι παραλίες Αγ.Τριάδα/ΠΙΚΠΑ, Νέοι Επιβάτες, Περαία και Ποταμός.

Στη Χαλκιδική Γαλάζιες Σημαίες θα έχουν από τον Δήμο Αριστοτέλη:
Ιερισσός, Καμπούδι, Ουρανούπολη, Άγιος Παύλος, Πόρτο Άγιο, Νέα Ρόδα, Στρατώνι, Κάμπος. Από τον Δήμο Σιθωνίας: Σάρτη, Συκιά, Τορώνη, Αρμενιστής, Πόρτο Καρράς, Ελιά, Μακριά Λαγγάδα, Λαγομάνδρα, Μαρμαράς, Λιβροχιό. Από τον Δήμο Κασσάνδρας: Σάνη, Κρυοπηγή, Φούρκα, Πολύχρονο και Χανιώτη και από τον Δήμο Νέας Ποντίδεας οι παραλίες Ελαιώνας και Νέα Ποντίδαια.

Επίσης, Γαλάζια Σημαία θα κυματίζει στις παραλίες Άγιος Γεώργιος, Αγία Άννα και Άγιος Προκόπιος στη Νάξο.

Η Λευκάδα βραβεύεται για τις παραλίες Άη Γιάννης, Γύρα, Άγιος Νικήτας, Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι και Νυδρί.

Καμάρες και Πλατύς Γιαλός θεωρούνται οι καλύτερες παραλίες της Σίφνου, ενώ στη Σαντορίνη τις εντυπώσεις κλέβουν η Περίσσα και το Καμάρι.

Σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας: Πως είναι δυνατόν η παραλία που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες να βραβεύεται με γαλάζια σημαία;  Η παραλία βρίσκεται στο κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής. Στο σημείο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Στο πρόσφατο παρελθόν ο συγκεκριμένος κόλπος και η παραλία που βραβεύεται με "μπλε σημαία" είχαν μολυνθεί με νερά όξινης απορροής και ότι άλλο φανταστείτε  από τα μεταλλεία. 

Και επειδή οφείλουμε έστω και για μια φορά να διασφαλίσουμε όλους αυτούς που σκοπεύουν να επισκεφτούν την περιοχή, ας μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι με ποια κριτήρια δόθηκε η ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ στην συγκεκριμένη παραλία. 















Αν γιαυτή την παραλία δόθηκε γαλάζια σημαία, τότε στις υπόλοιπες τι πρέπει να δοθεί;;;

3 σχόλια:

  1. Λυπάμαι πραγματικά για την κακία που βγάζετε στο σχόλιο σας. Τι να κάνουμε φίλοι Ενεργοι Πολίτες Αρναίας ... Δυστυχώς μπορεί να σας διόρισαν ΟΛΟΥΣ σας τόσα χρόνια στο δημόσιο αλλά θάλασσα δεν μπόρεσαν να σας φέρουν και προφανώς ανθρώπους δεν μπόρεσαν να σας κάνουν
    Βαγιωνάς Νίκος Δημότης Στρατωνίου, κάτοικος Νισύρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπών κύριοι δεν θέλω να σας στενοχωρήσω πολύ άλλα οι φωτογραφίες της "μολυσμένης από απόβλητα θάλασσα" είναι τραβηγμένες την περίοδο που έγιναν δύο καταστροφικές ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ την στιγμή που όλοι οι κάτοικοι πολεμούσαν να ΣΩΣΟΥΝ τα σπίτια και τις περιουσίες τους και εσείς παίζατε με τον πόνο τους......όλα αυτά τα "τοξικά" απόβλητα είναι ΛΑΣΠΗ και ΠΕΤΡΕΣ που έχουν πέσει απο το ΒΟΥΝΟ! Και επειδή πολύ πιθανόν να ΜΗΝ αφήσει ο διαχειριστής του blog σας να περάσει το σχόλιό μου ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! Γιατί όση λάσπη ρίχνετε στα μάτια του κόσμου τόση ΛΑΣΠΗ καταπολεμήσαμε όλοι στο Στρατώνι σαν μια γροθιά τον Φεβρουάριο του 2010 ημερομηνία που τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες.....αααα και κάτι άλλο έτσι για το κερασάκι στην τούρτα....Είμαι απλά ένας μαθητής ο οποίος όλως παραδόξως δεν έχει ούτε 2 κεφάλια απο την "μόλυνση" και ούτε έχει 15 χέρια!! Μιας και αυτό φοβάστε.....μήν ανησυχείτε είμαστε όλοι μια χαρά άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να πω.. εκμεταλλεύεσθε μια πλημμύρα για να δείξετε ότι η παραλία του Στρατωνίου δεν αξίζει μπλε σημαία..! οι άνθρωποι έχαναν τα σπίτια τους και εσείς τραβούσατε φωτογραφίες... και για ποιο λόγο.. για να πείτε ότι η παραλία είναι μολυσμένη..!!! τόσα χρονιά κάνω μπάνιο σε αυτή την παραλία τίποτα δεν έχω πάθει..!!! ούτε λέπρα έχω όπως λένε κάποιοι ούτε τίποτα..!!!! το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είστε πολύ κομπλεξικοί..!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.