Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Γιατί το Google είναι τόσο γρήγορο; [βίντεο]

Γιατί το Google είναι τόσο γρήγορο;

Το πώς μπορεί η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης να μας εμφανίζει από χιλιάδες μέχρι και εκατομμύρια αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου, είναι κάπως δύσκολο να το κατανοήσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Προκειμένου ο απλός χρήστης του διαδικτύου να αντιληφθεί και να προσπαθήσει αν κατανοήσει την λειτουργία της Google, η εταιρεία έβγαλε στην δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο Ματ Κατς εξηγεί ακριβώς πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης.



Όσο περίεργο και εάν ακούγεται, η μηχανή χρειάζεται να ελέγξει όλο το διαδίκτυο προκειμένου να ταξινομήσει και αν εμφανίσει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Παρόλο που η Google κάνει αυτό το πράγμα σε καθημερινή βάση, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Ο ίδιος δηλώνει «Συνηθίζαμε να ανιχνεύουμε τον ιστό για 30 μέρες και μετά να ανεβάζουμε τα δεδομένα για μία εβδομάδα».

Αυτή η μέθοδος γρήγορα εγκαταλείφθηκε επειδή οι ειδήσεις «πάλιωναν» γρήγορα οπότε πλέον η εταιρεία αποφάσισε να ανιχνεύει σε καθημερινή βάση.


Από www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.