Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΟΜΗΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO) ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο από το Blog της Πρωτοβουλίας ενάντια της Βλαπτικότητας για τα εκπληκτικά γεγονότα που σημειώθηκαν εχθές το απόγευμα στις Σκουριές. Όπως θα διαπιστώσετε η εταιρία Ελληνικός Χρυσός έχει φράξει ολόκληρο το βουνό τον Κάκαβο και με προκλητικότατους σεκιουριτάδες οι οποίοι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, απειλούν και εξυβρίζουν τον κόσμο.

Διαμηνύουμε λοιπόν πως ο αρμόδιος εισαγγελέας οφείλει να διαφυλάξει και να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών. Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά. Όποιος σπέρνει ανέμους να γνωρίζει πως θα θερίσει θύελλες. 


Απόγευμα Μ. Σαββάτου έξι γυναίκες από την περιοχή, επιβαίνουσες σε δύο αυτοκίνητα, ξεκίνησαν με πρόθεση μια βόλτα στις Σκουριές και επίσκεψη σε χωράφι με μηλιές εκεί. Φτάνοντας λίγο πριν τον ήδη υπάρχοντα κρατήρα αντιλήφθηκαν την ύπαρξη μπλόκου με κινούμενη μπάρα και αγκαθωτό συρματόπλεγμα μέσα στον κεντρικό δασικό δρόμο, καθώς και την παρουσία ιδιωτικών σεκιούριτι με ολοπρόσωπη κάλυψη και εργαζομένων. Αρνηθήκαν να καταθέσουν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν αλλά παρόλα αυτά καταγράφηκαν τα χαρακτηριστικά και οι πινακίδες των αυτοκινήτων. Κατόπιν τους επιτράπηκε να συνεχίσουν την πορεία. Πηγαίνοντας προς τον κρατήρα και με πρόθεση να μεταβούν στο χωράφι, αντιλήφθηκαν ότι ακολουθούνταν από δύο αγροτικά αυτοκίνητα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, τα οποία και τις προπηλάκισαν κλείνοντάς τες τον δρόμο και ακινητοποιώντας τα αυτοκίνητά τους, με το πρόσχημα ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός. Ακολούθησε ομηρία των γυναικών για τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας, η οποία συνοδεύτηκε από λεκτική και σωματική βία, απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας καθώς και απειλές για μελλοντική τους ενοχοποίηση σε τυχόν γεγονότα. Από την μεριά των γυναικών κλήθηκε η αστυνομία και ζητήθηκε παρέμβαση εισαγγελέα. Τα γεγονότα καταγράφηκαν σε κάμερα στα πλαίσια της ύπαρξης αποδεικτικών στοιχείων στις απειλές που δέχθηκαν κατά την διάρκεια των γεγονότων. Τελικά αφέθηκαν ελεύθερες μετά από τηλεφωνική εντολή που δόθηκε από τον κ. Ζαγοράκη (πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Στρατωνίου) και γενικό επιτελάρχη της εταιρίας στο βουνό της M. Παναγίας. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το δάσος των Σκουριών αυτές τις τελευταίες 25 μέρες από την εγκατάσταση των κατοχικών δυνάμεων της εταιρίας εκεί. Αυτές είναι εικόνες πανελλαδικής πρωτοτυπίας... στην Ελλάδα του 2012 οι βόλτες σε ορισμένα δάση απαγορεύονται.

3 σχόλια:

  1. Προς άπαντες η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιωτική έχουν υπογραφή οι σχετικές διατάξεις παραχώρησης οπότε κακώς εισήλθαν σε ιδιωτικο χώρο και καλώς κρατήθηκαν απο τους σεκιουριτυ εώς ότου έρθει η αστυνομία διότι ο νόμος αυτο το προβλέπει.τελος η βιντεοσκόπηση δεν δείχνει βία και ανάρμοστη συμπεριφορά απο τους άντρες της σεκιουριτυ ήθελαν να προκαλέσουν οι κυρίες δεν πέτυχαν το σκοπό τους και αυτο είναι όλο.Α χωράφι με μηλιες δεν υπάρχει εκεί στο σημείο μάλλον έχασαν τον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9.40 εσύ Έλληνας είσαι η Καναδός,και τα λές αυτά?
    Μήπως εχεις ακούσει πώς λεγόταν οι "Ελληνες" πού τά κάναν "πλακάκια" μέ τούς Γερμανούς, όταν οι συμπατριώτες τους πού αν και πεθαίνανε στην πείνα (κυριολεκτικά),αντιστάθηκαν καί τους έδιωξαν?
    Να ξέρεις ότι, επεδή υπήρξαν αρκετοί πρόγονοί μας μέχρι καί σήμερα(πού "χάσαν τόν δρόμο"όπως εσύ λες) περπατάμε ελεύθερα στά βουνά τής πατρίδας μας!!!

    Μήπως θυμάσαι οί φίλοι τών Γερμανών τί τέλος είχαν.
    Καί τέλος γιά πές μας,εσύ τί λές?Είναι Καναδικός ο Κακαβος?
    ΥΓ.Αν κρατάς από εδώ,σίγουρα έχεις χαθεί.....Πάρτω αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς ανωνυμο 15 Απριλίου 2012 9:40 μ.μ. κανενας δεν μπορει να φοραει κουκουλα και να ζηταει τα στοιχεια μας ουτε η αστυνομια και αυτοι οι τυποι δεν ηταν αστυνομικοι εκτος και αν ηταν οντως αστυνομικοι που κανουν κανενα εξτρα μεροκαματο για αυτο κρυβονται και την καμερα καποιου κανενας δεν την κατασχη παρα μονο σε συλληψη ακομη δεν μπορει να παει στο δασος και να το κανει κτημα του ακομη και αν εχει υπογραψει με καποιον φορεα υπαρχουν πολλα να γινουν μεχρι να γινουν εντελως νομιμοι και αν δεν θελει η τοπικη κοινωνια τιποτα δεν γινεται πουθενα με το ζορι οι λογικες αποφασιζουμε και διαταζουμε ποσο μαλλον απο μια ιδιωτικη εταιρεια ειναι ακρως επικυνδυνες αλλα δεν εχει φτασει η λογικη σου μεχρι εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.