Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Παραχωρήθηκε δημόσιο δάσος σε Σκουριές και Μαντέμ Λάκκο στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός


Στην εκπνοή της τριήμερης προθεσμίας του Δασαρχείου Αρναίας πρόλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης και η Διεύθυνση Δασών να εκδόσει απόφαση για παραχώρηση κατά χρήση και κατά κυριότητα δημοσίου δάσους στην Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.

Το Δασαρχείο Αρναίας είχε ζητήσει την περασμένη Δευτέρα την άμεση διακοπή κάθε εργασίας στις Σκουριές, αφού δεν υπήρχαν σχετικές αποφάσεις παραχώρησης του δάσους και δόθηκε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr η εταιρεία κατέβαλε αγώνα δρόμου και ζήτησε από τη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής και τον Γ.Γραμματέα Θωμά Σώκο να εκδόσει σχετική απόφαση το συντομότερο, η οποία τελικά έχει ημερομηνία 29/03/2012, φαίνεται όμως ότι ...γράφτηκε πολύ αργά και έτσι αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Παρασκευή 30/03/2012.

Έτσι λοιπόν, με την αριθμ. 7633/29-3-2012 (ΑΔΑ: Β4Β7ΟΠΙΥ-Κ22) απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιου Σώκου
παραχωρήθηκε με χρηματικό αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν. 998/1979 όπως ισχύει, κατά χρήση και κατά κυριότητα δημόσιο δάσος στην Εταιρεία "HELLAS GOLD- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ", ως εξής:
- Σε ό,τι αφορά το υποέργο "Σκουριών" παραχωρήθηκε δημόσιο δάσος:
α) κατά κυριότητα έκτασης συνολικού εμβαδού 1.471.258,66 τ.μ. και
β) κατά χρήση έκτασης συνολικού εμβαδού 1.802.123,67 τ.μ.
- Σε ό,τι αφορά το υποέργο "Μαντέμ Λάκκος" παραχωρήθηκε κατά κυριότητα δημόσιο δάσος έκτασης συνολικού εμβαδού 826.494,37 τ.μ.
Όπως εκτιμάται από την Υπηρεσία, «με την εν λόγω απόφαση καθορίστηκαν όροι με τους οποίους προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και το φυσικό περιβάλλον και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας».

halkidikinews.gr

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.