Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Πρωτοβουλίας Αγώνα Δυτικών Συνοικιώ


Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών καταγγέλλει την απροκάλυπτα βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν 30 κάτοικοι της περιοχής, οι μισές εκ των οποίων ήταν γυναίκες, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στη θέση «Σκουριές» του Κακκάβου. 400 νυν και μελλοντικοί εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», καθοδηγούμενοι από διοικητικά στελέχη και φορώντας τις φόρμες με το λογότυπο της εταιρείας, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μισθοφόροι, προσπάθησαν να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων ενάντια στο καταστροφικό έργο που ετοιμάζουν. Κατά τη διάρκεια της τραμπούκικης επίθεσης αρκετοί κάτοικοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά.
Καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ και τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στους 2500 ανθρώπους που διαδήλωσαν ειρηνικά την 25η Μαρτίου, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στην χρυσή ταφόπλακα που θέλουν να βάλουν οι χρυσοθήρες στην περιοχή. 

Καταγγέλλει την κυβέρνηση και τα κόμματα που δρουν προς όφελος των πολυεθνικών εταιριών και των ντόπιων μεγαλοεργολάβων και σύγχρονων χρυσοθήρων μεγαλοκαρχαριών, παραχωρώντας τους τον φυσικό πλούτο της χώρας. 

Καταγγέλλει μερίδιο των τοπικών αρχών (Δήμαρχο Αριστοτέλη) οι οποίοι λειτουργούν ως εκπρόσωποι της εταιρείας. Προσφέρουν ένα κομμάτι «μαύρο ψωμί» στους υποψήφιους υπό άθλιες συνθήκες εργαζόμενους και αφαιρούν από το σύνολο των κατοίκων το νερό, το δάσος, την υγεία, την ζωή! 

Η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών στάθηκε και θα σταθεί μαζί με τους κατοίκους της περιοχής στο δρόμο του αγώνα, για να μην περάσουν τα σχέδια που θέλουν τη βόρεια Χαλκιδική «κρανίου τόπο».

Συναγωνιστές ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που συντηρούν, σιγοντάρουν και προάγουν τα σχέδια των ξένων και ντόπιων μεγαλοκεφαλαιούχων για την περιοχή, που υπονομεύουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Συμπαραστεκόμαστε στη δίκαια αγανάκτηση σας και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σας. 

Οι κινητοποιήσεις και η κοινή δυναμική και αγωνιστική μας δράση ας είναι απάντηση στα συμφέροντα τους.

Στη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές βρίσκεται η ζωή και το μέλλον μας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.