Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Βαριές οι κατηγορίες, αναβολή της δίκης για τη ΔευτέραΣήμερα στις 12:00 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πολυγύρου με την αυτόφωρη διαδικασία οι 11 ή 14 που συνελήφθησαν χθες το βράδυ στις Σκουριές, επειδή είχαν καταλάβει το χώρο και παρεμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο βουνό. Οι κατηγορίες που τους απαγέλλθηκαν είναι αυτοδικία, αντιποίηση αρχής, διατάραξη κυκλοφορίας, παράνομη βία, παράνομη κατάληψη, αυθαίρετη κατασκευή. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την Δευτέρα θα πρέπει να αποδείξουν ότι υπήρχε άδεια (από ποιον άραγε) για τις κουκούλες, για τα μπλόκα στο δασικό δρόμο και για το θράσος τους να ζητάνε τα στοιχεία των διερχομένων πολιτών και να εμποδίζουν τη διέλευσή τους. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της εταιρείας, “δυστυχώς οι εργαζόμενοι, δεν κρατούσαν επάνω τους τις άδειες”! Σα να ξέχασαν τα τσιγάρα στο σπίτι… Αναμένουμε. Τη Δευτέρα θα δούμε αν υπάρχει ακόμα ανεξάρτητη δικαιοσύνη σ’αυτόν τον τόπο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς από την ομάδα των κουκουλοφόρων “σεκιουριτάδων” του βουνού δεν είναι εργαζόμενος της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και μόνιμος κάτοικος της περιοχής. Μόνον ο ένας από τους δυο επικεφαλής τους είναι κάτοικος Μ. Παναγιάς. Όλοι οι υπόλοιποι είναι υπάλληλοι του ΑΚΤΩΡΑ που βρίσκονται προσωρινά στην περιοχή και διαμένουν στο “Πράσινο Χωριό” της Αρναίας. Τους ανθρώπους αυτούς τους υποσχέθηκαν εργασία και τους έφεραν εδώ, τους έβαλαν κουκούλες στο πρόσωπο και τους έβαλαν να κάνουν μια παράνομη εργασία. Αυτό είναι το ήθος της μεγάλης και σπουδαίας εταιρείας που θέλει να “μας αναπτύξει”. Μια εταιρεία που ακόμα δεν έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και ήδη άρχισε να παρανομεί. Μια εταιρεία που χωρίς κανένα ενδοιασμό μπλέκει ανυποψίαστους υπαλλήλους της σε νομικές περιπέτειες. Μια εταιρεία που συμπεριφέρεται σαν αποικιοκρατική δύναμη, επιδιώκει τον διχασμό, εκμεταλλεύεται την απελπισία των ανθρώπων που ψάχνουν για ένα μεροκάματο, τους φανατίζει και τους μετατρέπει σε ιδιωτικό στρατό.

Ας χαίρονται το δημιούργημά τους Υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες και παρατρεχάμενοι που χρόνια τώρα έτρεφαν το τέρας περιμένοντας να πέσει κάνα ψίχουλο από το τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.